Mergi la conţinutul principal

FAQ

Informații despre comandă și livrare

Am făcut o comandă și aș dori să știu ce curieri utilizați?

Compania noastră folosește o varietate de parteneri pentru a oferi întotdeauna servicii mai rapide și mai bune. În confirmarea comenzii, precum și în secțiunea contului dvs. puteți vedea ce serviciu de curierat a fost utilizat.

 

Când fac o comandă, cât durează livrarea și cât costă?

Livrarea produselor dvs. va dura 7 zile lucrătoare (timp maxim).

Pentru comenzile de peste 289 Lei, livrarea este gratuită și pentru comenzile sub 289 Lei costul este de  14,99 Lei. Pentru a obține mai multe informații despre livrări, dați click pe Informații despre livrare .

Pot returna un articol?

Puteți returna articolele de care nu sunteți mulțumit, atât timp cât sunt în stare perfectă și în ambalajul lor original în termen de 14 de zile calendaristice și însoțite de dovada achiziției sau a bonului de schimb.. Puteți returna articolele în magazinul Mothercare Feeria Sosesua Bucuresti Ploiesti nr 42D, Parter , Sector 1 Bucuresti sau puteți urma procesul descris în Retur,schimburi & drept de retragere

Când voi primi comanda mea?

Comenzile sunt livrate în aceeasi zi în care s-a făcut comanda pentru comenzile primite până în ora 13:00 de Luni până Vineri  și în  următoarea zi lucrătoare daca comanda s-a făcut după ora 13:00. 

Comenzile făcute Sâmbată - Duminică vor fi livrate în următoarea zi lucrătoare . 

 Din ziua în care curierul primește comanda, termenele obișnuite de livrare sunt:

 

• 2-5 zile lucrătoare pentru toate orașele din România 

• Pentru zonele greu accesibile,se calculează plus 1-3 zile lucrătoare

 

Timpul maxim de livrare este de 7 zile lucratoare 

 

Pentru livrările de pachete mari în România, vă vom contacta pentru a vă organiza programul de livrare.

Timpul de livrare poate fi afectat de forța majoră, de condițiile meteorologice nefavorabile etc.

Cât costă expedierea?

Pentru comenzi de peste 289 Lei  transportul este GRATUIT.

 

• Pentru comenzi mai mici de 289 Lei , transportul este de 14,99 Lei.

 

•  Numerarul la livrare este o opțiune disponibilă pentru comenzile mai mici de 8 kg. 

 

În conformitate cu prevederile fiscale actuale, încasările de peste 10.000 lei (inclusiv TVA) de la persoanele fizice și de peste 5000 lei (inclusiv TVA) de la persoane juridice , trebuie să fie plătite DOAR prin modalitățile următoare:

• Depunere / transfer într-un cont bancar

• Plata cu cardul de credit sau de debit.

Pot cere comanda să fie împachetată cadou?

Vă putem pregăti o comandă pentru cadou. Pregătirea include ambalarea (în funcție de tipul articolului) și o pungă de hârtie cu logo-ul nostru. Puteți adăuga această opțiune atunci când completați comanda. Vă rugăm să rețineți că serviciul nu este disponibil pentru toate articolele. Serviciul este gratuit.

Ce înseamnă zile "lucrătoare"?

Zilele lucrătoare sunt de Luni până Vineri. Sâmbătă, Duminică și sărbătorile legale nu aparțin zilelor „lucrătoare”.

 

Cum voi știi dacă comanda mea a fost finalizată ?

Atunci când efectuați o comandă pe site-ul nostru, vă răspundem cu un e-mail de confirmare care indică comanda dvs., detaliile de facturare și de livrare, așa cum ne-a fost indicat la momentul plasării comenzii. Vă rugăm să verificați acest e-mail, deoarece informațiile incorecte cu privire la acest lucru pot cauza întârzierea comenzii dvs.

După efectuarea unei comenzi, când se vede plata?

Dacă faceți o comandă și alegeți o metodă de plată cu card de credit sau debit, plata se face în termen de 1 zi lucrătoare. Dacă plata se face în weekend, aceasta va apărea în prima zi lucrătoare.

Cum schimb adresa de livrare?

Puteți modifica adresele și detaliile dvs. conectându-vă la „contul meu” și în partea de sus selectați „adresele mele” de unde puteți elimina, adăuga sau modifica o adresă.

Dacă ați plasat deja o comandă și ați schimbat detaliile ulterior, informațiile de livrare pentru respectiva comandă nu se vor schimba. Odată ce a fost plasată o comandă, nu este posibilă schimbarea adresei de livrare.

Am făcut o comandă online și, în timp ce arată că a fost procesată, nu am primit un e-mail de confirmare. De ce?

Ne pare rău că nu ați primit un e-mail de confirmare. Dacă adresa noastră de e-mail nu se află în contactele dvs. sau în adresele de e-mail sigure, există o posibilitatea ca e-mailul nostru să fie în lista dvs. de spam și astfel să nu apară în căsuța de e-mail. În plus, este bine să verificați detaliile din contul pe care l-ați creat pe site-ul nostru și să vă asigurați că v-ați scris adresa corect. De obicei, e-mailul de confirmare a comenzii ajunge în căsuța de e-mail după câteva minute de la primirea comenzii dvs. Cu toate acestea, dacă site-ul se dovedește a fi foarte ocupat, acest lucru poate dura ceva mai mult. Pentru a verifica starea comenzii dvs., puteți să intrați în contul dvs. și verificați în istoricul comenzilor dvs.

Ce se întâmplă dacă nu sunt acasă când vine curierul să-mi livreze comanda?

Nu vă faceți griji dacă nu sunteți acasă când vine curierul pentru a vă livra comanda. O să vă trimită un SMS pe telefon  și va trebui să-l contactați pentru a stabilii ziua și ora livrării.

Am primit comanda mea, dar nu este în regulă! Ce fac?

Puteți returna articolele de care nu sunteți mulțumit, atât timp cât sunt în stare perfectă și în ambalajul lor original în termen de 30 de zile calendaristice și însoțite de dovada achiziției sau a bonului de schimb. Puteți returna articolele în orice magazin sau puteți urma procesul descris în Retur, schimburi & drept de retragere

 

Pot să văd unde se află comanda mea?

Pentru a vedea unde este comanda dvs., conectați-vă la contul dvs., intrați în istoricul comenzilor și selectați comanda pe care doriți să o verificați. La confirmarea comenzii ați primit un e-mail cu un număr de urmărire, va trebui să urmați instrucțiunile din e-mail pentru a vedea unde se află comanda dvs. Pentru restul comenzilor, livrarea este valabilă în termen de 7 zile. Dacă curierul vine să vă livreze coletul și nu sunteți acasă -  o să vă lase un mesaj și va trebui să -l contactați pentru a vă ridica coletul.

Am făcut o comandă și aș dori să știu ce curieri utilizați?

Compania noastră folosește o varietate de parteneri pentru a oferi întotdeauna servicii mai rapide și mai bune. În confirmarea comenzii, precum și în secțiunea contului dvs. puteți vedea ce serviciu de curierat a fost utilizat.

Produsele noastre

Ce mărime de haine ar trebui să cumpăr pentru copilul meu?

Pentru cât timp pot folosi un coș pentru bebeluș?

Coșurile sunt potrivite doar pentru nou-născuți și trebuie utilizate doar până când copilul are vârsta de aproximativ trei-patru luni. Vedeți gama noastră online, aici.

 

Când pot cumpăra o pernă și o pilotă pentru copilul meu?

Mothercare nu recomandă să folosiți pilota, cuvertura sau perna la copii sub 12 luni.

Ce mărime de haine maternale ar trebui să cumpăr?

Ar trebui să cumpărați aceleași dimensiuni de haine pe care le purtați înainte de a rămâne însărcinată. Pentru mai multe informații, puteți consulta întotdeauna Ghidul nostru despre dimensiuni maternale.

Ce tip de saltea am nevoie?

Fiecare copil merită o saltea nouă, deoarece interiorul unei saltele folosite ar fi putut fi comprimat permanent de greutatea copilului anterior, ceea ce îl face mai puțin confortabil și mai puțin eficient. Ce tipuri de saltele sunt disponibile? Saltea cu arcuri în cutii - arcuri independente de oțel cusute în cutii de țesături mici. Fiecare arc este liber să reacționeze independent la mișcările corpului, oferind un suport incredibil pentru capul, gâtul și spatele copilului. Salteaua cu arcuri interioare - arcuri fixe, rotative, oferă suport solid. Saltea din spumă - un miez de spumă este închis de un capac impermeabil și ușor de curățat, fără PVC, oferind un suport și confort bun. Vezi aici saltelele noastre.

Care este legea în România cu privire la copii și scaune auto?

Conform articolului 97 din Legea HG 11/2015 (Codul traficului rutier), utilizarea mijloacelor speciale de retenție și protecție, precum scaunele auto pentru copii, este obligatorie pentru transportul minorilor până la vârsta de 12 ani (înălțimea de 135 cm). Cei care încalcă această regulă sunt pedepsiți cu amendă cuprinsă între 300 ron și 600 ron și 3 puncte de penalizare pe permisul de conducere.

 

Am observat că un articol pe care doream să-l cumpăr era la ofertă, dar când m-am întors să-l cumpăr oferta s-a terminat. Mai pot solicita reducerea?

La fel ca toți comercianții, avem din când în când oferte pe produse specifice, dar aceste oferte nu pot fi retroactive. Scuze pentru orice frustrare.

Când poate dormi copilul într-un pătuț și pentru ce vârstă este potrivit acesta?

Toate pătuțurile noastre sunt potrivite de la naștere până la vârsta de 4 ani. Amintiți-vă doar să puneți copilul la somn cu fața în sus pentru a reduce riscul că acesta să se răsucească sub păturică.

Ce ar trebui să pun în bagajul pentru maternitate?

Nu așteptați primele contracții pentru a vedea ce ar trebui să luați cu dvs. la maternitate. După săptămâna 36, ​​bagajul pentru maternitate trebuie să fie gata, pus lângă ușa de la intrare, deoarece nașterea poate surveni oricând. Vedeți mai jos ce veți avea și nu veți avea nevoie:

Pentru naștere

Orice ați face, nu uitați istoricul medical, cardul de sănătate și actele dvs. atunci când mergeți la maternitate. Este o idee bună să le puneți în bagaj, deoarece nu știți când o să vi se rupă apă.

 

În plus, puteți avea cu dvs.:

 

• Reviste / Cărți

• Șosete (dacă este iarnă)

• Telefon mobil și încărcător

• Aparat foto

• Balsam de buze

 

Pentru a rămâne în spital, vei avea nevoie de:

• Săpun/gel de duș și burete. A doua zi după naștere (dacă ai o naștere normală) veți putea face o baie și deci este bine să aveți propriile lucruri.

• Cămașă de noapte și halat

• Papuci

• Prosop

• Șervețele uscate/umede

• Sutien de alăptare, tampoane pentru sâni

• Lenjerie de unică folosință

• Șervețele sanitare pentru sarcina

• Scutece pentru bebeluș

• Body-uri (2-3), costum de dormit (2-3) și un set pentru a ieși din maternitate.

• Ceva de purtat atunci când este timpul să părăsești maternitatea. Asigurați-vă că ținuta este potrivită pentru alăptare! Alegeți, de asemenea, haine foarte confortabile, deoarece cele vechi nu vi se potrivesc, cel puțin nu încă.

 

Cu câte pături ar trebui să acopăr copilul?

Numărul de pături pe care trebuie să le utilizați, depinde de temperatura camerei. Cu toate acestea, regula este un body, un costum de dormit, plus un cearceaf și până la trei pături subțiri.

24 ° C / 75° F - un singur cearceaf

21 ° C / 70 ° F - un cearceaf și o pătură

18 ° C / 65° F - un cearceaf și două pături

15 ° C / 60° F - un cearceaf și trei pături

Notă: O pătură pliată în două este considerată că fiind două pături.

Cum decalcifiez sterilizatorul, încălzitorul, ibricul sau umidificatorul?

Calcarul este un praf alb, asemănător cu cretă, care se găsește în principal în produsele de încălzire a apei, cum ar fi sterilizatoare, ibricuri, dezumidificatoare, oale etc. Ar trebui să se facă cel puțin la fiecare patru săptămâni sau mai devreme dacă produsul este utilizat foarte mult sau în zone cu apă dură. Nu folosiți materiale abrazive, deoarece acestea vor deteriora dispozitivul. Utilizarea pungilor de desalinizare: vă rugăm să urmați instrucțiunile producătorului. Utilizarea acidului citric (disponibil la farmacii): amestecați 5 grame de acid citric cu 100 ml de apă și turnați-l în sterilizator. Porniți un ciclu de sterilizare. Lăsați-l oprit timp de 30 de minute. Îndepărtați amestecul, clătiți bine și uscați. Aveți grijă să evitați contactul cu ochii, deoarece acidul poate provoca iritații și păstrați-l departe de copii. Folosiți oțet: turnați un amestec de 40 ml de oțet (de orice fel) și 40 ml de apă în aparat. Lăsați-l să funcționeze un ciclu de sterilizare și lăsați-l oprit timp de 30 de minute. Dacă mai există reziduuri de săruri, porniți-l pentru un alt ciclu de sterilizare și lăsați soluția să acționeze timp de 30 de minute. Îndepărtați amestecul, clătiți și ștergeți aparatul. Desalinizarea cu  oțet este mai ieftină, dar miroase puțin.

De la ce vârstă pot folosi un înălțător auto?

Înălțătorul auto poate fi folosit de la 15 la 36 kg și de la vârsta de 4 ani până la 11 de ani.

Care este temperatura potrivită pentru camera copilului meu?

Temperatura camerei este vitală pentru crearea unui mediu de somn sigur pentru copil și trebuie menținută la 16-20 oC pentru a reduce riscul de moarte subită a sugarului.

Numărul de pături pe care trebuie să le utilizați, depinde de temperatura camerei. Cu toate acestea, regula este un body, un costum de dormit, plus un cearceaf și până la trei pături subțiri.

24 ° C / 75° F - un singur cearceaf

21 ° C / 70 ° F - un cearceaf și o pătură

18 ° C / 65° F - un cearceaf și două pături

15 ° C / 60° F - un cearceaf și trei pături

Notă: O pătură pliată în două este considerată că fiind două pături.

Pentru mai multe informații despre camera copilului și somnul în siguranță al bebelușului dvs., vă rugăm să dați click aici pentru ghidurile noastre utile de cumpărături și siguranță.

Mi-am pierdut instrucțiunile de utilizare, cum pot găsi o copie a acestora?

Vă rugăm să faceți clic pe Instrucțiuni de utilizare a produsului și căutați produsul pe care îl doriți.

Vindeți alte mărci de încălțăminte decât cele marca Mothercare ?

Da! Vă rugăm să consultati colectia aici 

Unde pot găsi perne de sarcină

Puteți găsi aici varietatea noastră de perne online pentru sustinere  și alăptare

Ce este un sistem de călătorie?

Alegerea completă pentru copilul dvs. Un cărucior care include un landou și un scaun auto care se potrivește pe cadrul principal al căruciorului. Acest lucru vă permite să vă mutați copilul de la cărucior la mașină fără probleme. Unele opțiuni includ și o bază sport.

Vedeți gama noastră online aici.

De unde obțin informații despre dimensiunile unui produs?

Vă rugăm să dați click pe butonul „Vizualizați toate informațiile despre produs” de lângă produsul care vă interesează și veți găsi toate informațiile suplimentare de care aveți nevoie. Dacă răspunsul dvs. nu există, vă rugăm să ne contactați telefonic sau să dați click pe butonul „Contactează-ne” de mai jos, iar noi vom găsi informațiile pentru dvs.

Ce pot să-i dau să mănânce copilului meu care are 6 luni?

Legume pasate (fierte), de exemplu morcov, cartof dulce, broccoli;

Fructe pasate, de exemplu banane sau caise fierte piure, mere sau pere;

Nu adăugați sare sau zahăr.

Laptele este încă o parte importantă din dieta bebelușului, prin urmare, continuați alăptarea sau dați-i formula de lapte. Pe măsură ce copilul mănâncă alimente mai solide, cantitatea de lapte pe care o va consuma o să scadă. Familiarizați-l cu alimentele care pot fi ținute de mână - ele încurajează copilul să mestece, chiar dacă nu are încă dinți. Încercați cu legume gătite, de exemplu bețișoare de morcov, fasole verde - sau cuburi de brânză, pâine sau grisine.

Pentru mai multe informații despre diversificare, dați click aici.

Care este vârsta potrivită pentru a începe trecerea la oliță?

Există o perioada mare de timp în care copiii decid și reușesc să nu mai poarte scutecul și în zilele noastre nu prea mai contează dacă copilul nu s-a obișnuit complet până la vârsta de trei ani fară scutec. Dvs. și copilul dvs. trebuie să decideți când să începeți formarea la oliță.  Cu toate acestea, trecerea efectivă de la scutece la pantaloni poate fi grea pentru un copil și este important să fiți răbdătoare. Multe creșe și grădinițe insistă asupra faptului că cel mic să fi fost instruit înainte de a fi acceptat, dar unele creșe sunt mult mai fexibile. 

Care este cel mai potrivit tip de cărucior pentru vacanțe?

Un cărucior ușor și compact, care se pliază sub forma unei umbrele, astfel încât să fie potrivit pentru transport. Un coș de cumpărături este întotdeauna util pentru depozitarea jucăriilor, a cremei pentru protecție solară și a altor elemente esențiale pentru călătorii. De asemenea, nu uitați să luați o umbrelă sau o capotină pentru soare.

Vedeți aici varietatea noastră de cărucioare online

Până la ce vârstă sunt potrivite scaunele auto tip scoică?

Vârsta copilului dvs. nu este importantă - greutatea lor este ceea ce contează atunci când alegeți un scaun auto. Scaunele auto tip scoică, sunt potrivite de la naștere până la aproximativ 13 kg.

Vedeți varietatea noastră online, aici

Ce este Isofix?

Isofix asigură montarea scaunului auto, ușor, simplu și sigur. Punctele de aplicare Isofix sunt integrate în mașină, astfel încât un scaun auto compatibil cu Isofix poate fi pur și simplu „conectat”. Începând cu februarie 2006, toate mașinile noi care sunt omologate mecanic, sunt echipate cu puncte de aplicare Isofix. Asigurați-vă că verificați dacă mașina dvs. este compatibilă înainte de achiziție.

Am văzut un articol de îmbrăcăminte într-un magazin, dar nu îl pot găsi pe site.

Încercăm atât în magazinele noastre, cât și pe site-ul nostru să avem toate design-urile și modelele disponibile pentru dvs. Din păcate, acest lucru nu este întotdeauna posibil. Puteți găsi întotdeauna modele alternative. Uitandu-vă la colecția noastră, veți găsi cu siguranță ceva interesant!

Pot cumpăra jucării early learning center din magazinele Mothercare?

Da, puteți! Avem o mare varietate de jucării pe site-ul nostru și multe dintre magazinele noastre au un departament ELC. Vedeți colecția noastră online de jucării aici sau contactați unul din magazinele noastre pentru mai multe informații.

Ce jucării sunt potrivite în funcție de vârstă?

Aceste jucării sunt ideale pentru toate etapele primului an al copilului tău.

 

 



  • De la naștere până la șase săptămâni: Bebelușul dvs. va fi atras de culori cu contraste și forme mari. Jucăria pentru pătuț, covorașul de joacă, centru de activități și casetele / CD-urile cu muzică pentru bebeluși sunt cele mai bune pentru această vârstă.

  • De la aproximativ 3 până la 6 luni: Bebelușul dvs. va începe să se rostogolească, poate începe să răspundă la numele său și poate fi capabil să găsească obiecte parțial ascunse.Cărțile din textil, jucăriile zornăitoare sau cele moi din pluș sunt cele mai bune pentru această vârstă.

  • De la 6 la aproximativ 8 luni: micuțul dvs. va fi mai precis în ridicarea și apucarea obiectelor, el se poate deplasa fără sprijin și va începe să scoată diferite sunete.Containerele așezate unul în celălalt, blocurile din lemn, oglinda pentru copii, jucăriile pentru baie, cărțile mici din carton, inelele de dentiție sunt cele mai bune pentru această vârstă.

  • De la 8 la 12 luni: Bebelușul dvs. va răspunde la o mare varietate de stimuli, s-ar putea să se târască sau chiar să înceapă să meargă și chiar poate începe să spună câteva cuvinte. Jucăriile Telefon,  blocuri de construit și caractere - oameni mici, jucării muzicale, jucării pe care le poate trage după el, jucării pe care se poate urca (12 luni) sunt cele mai bune pentru această vârstă.

 

Atenționări

 

  • Joaca în condiții de siguranță:

  • Cumpărați jucării din surse de încredere;

  • Aruncați ambalajul după deschiderea jucăriei;

  • Țineți jucăriile departe de foc;

  • Aveți grijă atunci când copiii mai mari se joacă lângă copilul dvs. cu jucării care au obiecte mici; Utilizați întotdeauna centura de siguranță pentru a vă asigura copilul atunci când este plasat în leagăn;

  • Adunați jucăriile pentru a evita căderile și nu lăsați jucăriile pe scări;

  • Vedeți varietatea noastră online aici

    Am nevoie de un monitor pentru bebeluș?

    Monitorul pentru bebeluși oferă părinților liniște sufletească. Odată ce copilul se va mișca, vei știi. Deci, puteți face și alte lucruri prin casă (sau chiar să dormiți). Însă vă rugăm să vă amintiți că monitorul pentru bebeluși este pur și simplu un instrument - care nu este destinat să înlocuiască supravegherea adulților.

    Gasiți selecția noastră de monitoare bebeluși aici

    Ce scaun de masa ar trebui să aleg?

    Există multe scaune de masa pe piață care pot satisface nevoi diferite. Atunci când alegeți unul, asigurați-vă că respectă normele actuale de securitate.

    Scaune de masă  pot fi pliabile, ușoare, ieftine, ușor de pliat, cu structuri metalice care le fac ideale pentru călătorie, din lemn sau transformabile. Important este sa il identificati pe cel potrivit nevoilor dumneavoastra.

    In gama noastra de produse gasiti “scaune inaltatoare” care se pot folosi ca atare sau se pot prinde cu centuri de un scaun pe care il aveti deja. Acestea pot avea o tavă fixă pentru mâncare, ușor de curățat sau detașabilă si se pot lasa pe spate sau se pot regla pe inaltime.

    “Scaune de masa inalte “– se pot folosi de la inceputul diversificarii (6luni) pana la aproximativ 3 ani (15 kg). Ele pot fi reglabile pe inaltime sau se pot lasa pe spate (pentru o pozitie mai comoda), pot avea o a 2a husa sau nu, pot fi usor sterse cu o carpa umeda, se pot strange din cateva miscari, pot sta singure cand sunt pliate, unele au roti- pentru o mutare mai usoara dintr-o camera in alta.

    “Scaune de masa  înalte convertibile” - Au o durată de viață lungă, deoarece sunt proiectate să funcționeze ca scaune înalte pentru bebelușul tău înainte de a deveni scaun și masă joasă, de când este sugar , până la vârsta de aproximativ trei ani.

    Siguranta este foarte importantă

     În timp ce se află pe scaunul înalt, bebelușul trebuie să fie întotdeauna asigurat cu centură prevăzută sau cu o centură omologată, în conformitate cu standardul BS 6684.

    Nu lăsăți niciodată copilul în scaunul nesupravegheat.

    Nu folosiți scaunul înalt pe o suprafață alunecoasă sau ridicată. Când este pliat, trebuie ținut departe de copii. Acordați o atenție deosebită atunci când vă puneți sau vă scoateți copilul de pe scaun.

    Vezi aici varietatea noastră de scaune înalte online.

     

    De ce poarta de siguranta am nevoie?

    Veți avea nevoie de cel puțin două uși de securitate, una pentru partea superioară și alta pentru baza scării. De asemenea, este posibil să aveți nevoie de mai multe uși de securitate pentru intrarile  în camere. Există două opțiuni de bază, fixare in pereti cu șuruburile ușilor fixe sau montare prin  presiune, care pot fi mutate. Asigurați-vă întotdeauna că ușile pe care le aveți pe scări nu au o bară care se mișcă în partea de jos, deoarece acest lucru poate provoca accidente.

     

    Faceți clic aici pentru a vedea varietatea noastră online.

    De ce haine voi avea nevoie pentru nou-născutul meu?

    Neștiind ce haine va avea nevoie copilul dvs. în primele câteva săptămâni poate fi descurajator. Veți avea nevoie de mai multe decât credeți, deoarece majoritatea bebelușilor vomită puțin lapte după hrănire și este posibil să fie nevoie să schimbați scutecele de multe ori, așa că este o idee bună să aveți mai multe haine suplimentare, astfel încât să nu vă faceți griji cu privire la spălare. Bebelușul va avea nevoie de: 6-8 salopete de dormit , 6-8 body-uri, 2 căciuli de bumbac, 3 cardiganuri,1 gecuță călduroasă sau gecuță pentru cărucior(daca este rece afara), 2 perechi de mănuși pentru a nu se zgâria , 6 perechi de șosete, 1 pătură sau șal, 6 baveţici, 6 perechi de pantaloni  Pentru mai multe informații, Click aici​

    Ce carucior este potrivit pentru mine?

    Există multe lucruri de luat în considerare atunci când alegeți un carucior, cum ar fi vârsta bebelușului, spațiul disponibil pentru depozitare și, bineînțeles, bugetul. Sistemele de călătorie  cuprind mai multe piese si pot fi folosite de la nastere pana la 15 kg (majoritatea). Scoica are avantajul de a putea fi scoasa din masina (unde este prinsa in centuri sau isofix) si a putea fi pusa pe cadrul caruciorului.. Cu toate acestea, dacă intenționați să vă plimbați, folosiți întotdeauna forma de plimbare.Cărucioarele sunt practice și ușoare, perfecte pentru vacanțe și zilele petrecute  în afara orașului și pentru persoanele care calatoresc  cu transportul în comun. În plus, se pot plia complet pentru o depozitare ușoară. Scaunele pentru gemeni și cărucioarele duble oferă călătorii confortabile pentru doi. Cărucioarele cu trei roți sunt perfecte dacă le veți folosi, fie în oraș, fie pe un teren mai neuniform. Sunt ușor de manevrat, dar asigurați-vă că aveți spațiul necesar pentru depozitare!

    La ce vârstă pot folosi un scaun auto cu fața?

    Vârsta copilului dvs. nu este importantă - greutatea lor este importantă atunci când alegeți un scaun auto. Scaunele auto orientate în față sunt potrivite de la aproximativ 9 la 18 kilograme.

    Serviciul clienți

    Mi-am pierdut instrucțiunile de utilizare, cum pot găsi o copie a acestora?

    Vă rugăm să faceți clic pe Instrucțiuni de utilizare a produsului și căutați produsul pe care îl doriți.

    Când funcționează serviciul pentru clienți? Cum pot să vă contactez?

    Departamentul de servicii pentru clienți este deschis de luni până vineri 8.30-16.30 ne puteți trimite întotdeauna un e-mail la [email protected].

    Sfaturi pentru părinți

    Cum pot face față oboselii?

    Oboseala poate fi o problemă majoră în primul trimestru, astfel încât vă puteți simți incredibil de obosită și somnolentă. Fiind cauzată de hormonii sarcinii, oboseala este adesea mai mare la femeile supraponderale, femeile care se așteaptă la mai mult de un copil sau care au deja alți copii de îngrijit. Cu toate acestea, a te simți foarte obosit poate fi, de asemenea, un semn de anemie sau o altă afecțiune de bază - așa că consultați medicul dacă sunteți îngrijorat. Cea mai bună soluție este să vă relaxați cât mai mult, deși de multe ori este mai ușor spus decât de făcut. Asigurați-vă că mâncați bine. Mesele mici, dese, îți vor menține nivelul ridicat de glicemie. Încercați să includeți în dieta dvs. o mulțime de alimente bogate în fier, cum ar fi carnea roșie slabă și legumele cu frunze verzi. Multe glucide complexe, cum ar fi pâinea integrală, orezul brun și pastele vă vor oferi energie. Un bun supliment multivitaminic și mineral pentru sarcină poate fi de ajutor. Evitați cofeina, băuturile zaharoase și alimentele extrem de procesate, deoarece pot cauza probleme de somn.

    Sfaturi pentru alăptare

    Pentru mai multe informații care vă vor ajuta în timpul sarcinii precum și a alăptării, chiar și până la a doua aniversare a copilului dumneavoastră, vă rugăm să consultați informațiile din magazinele noastre și secțiunea de consiliere.

    Sfaturi pentru femeile însărcinate

    Pentru mai multe informații care vă vor ajuta în timpul sarcinii, precum și în timpul alăptării, și până la a doua zi de naștere a copilului dvs., vă rugăm să consultați informațiile din magazinele noastre și secțiunea de sfaturi pentru mămici.

    Ce ar trebui să pun în bagajul pentru maternitate?

    Nu așteptați primele contracții pentru a vedea ce ar trebui să luați cu dvs. la maternitate. După săptămâna 36, ​​bagajul pentru maternitate trebuie să fie gata, pus lângă ușa de la intrare, deoarece nașterea poate surveni oricând. Vedeți mai jos ce veți avea și nu veți avea nevoie:

    Pentru naștere

    Orice ați face, nu uitați istoricul medical, cardul de sănătate și actele dvs. atunci când mergeți la maternitate. Este o idee bună să le puneți în bagaj, deoarece nu știți când o să vi se rupă apă.

     

    În plus, puteți avea cu dvs.:

     

    • Reviste / Cărți

    • Șosete (dacă este iarnă)

    • Telefon mobil și încărcător

    • Aparat foto

    • Balsam de buze

     

    Pentru a rămâne în spital, vei avea nevoie de:

    • Săpun/gel de duș și burete. A doua zi după naștere (dacă ai o naștere normală) veți putea face o baie și deci este bine să aveți propriile lucruri.

    • Cămașă de noapte și halat

    • Papuci

    • Prosop

    • Șervețele uscate/umede

    • Sutien de alăptare, tampoane pentru sâni

    • Lenjerie de unică folosință

    • Șervețele sanitare pentru sarcina

    • Scutece pentru bebeluș

    • Body-uri (2-3), costum de dormit (2-3) și un set pentru a ieși din maternitate.

    • Ceva de purtat atunci când este timpul să părăsești maternitatea. Asigurați-vă că ținuta este potrivită pentru alăptare! Alegeți, de asemenea, haine foarte confortabile, deoarece cele vechi nu vi se potrivesc, cel puțin nu încă.

     

    Care este cel mai bun moment pentru a rămâne însărcinată?

    Oricât de simplu pare, poate dura câteva luni până a rămâne însărcinată. În general, aproximativ 30% dintre cupluri vor reuși să obțină o sarcină la finalul primei luni de încercări, iar aproximativ 60% dintre cupluri vor reuși să conceapă un copil într-un interval de 6 luni de încercări. De asemenea, experții americani mai spun că 85% dintre cupluri vor concepe un copil la finalul unui an de încercări. Dintre cei care nu au reușit să obțină o sarcina, unii vor reuși să aibă un copil, cu sau fără un tratament de specialitate.

    Pe lângă vârstă, anumite obiceiuri zilnice îți pot reduce șansele de a concepe. De exemplu, șansele unei femei de a concepe în prima lună după încetarea utilizării contraceptivelor sunt reduse cu aproximativ o treime dacă femeia fumează. Consumul excesiv de alcool, o dietă nesănătoasă și un corp slab sau obez vă pot reduce, de asemenea, șansele de a concepe. Din aceste motive, multe cupluri aleg să adopte un stil de viață mai sănătos în lunile premergătoare concepției lor.

     

    Este important să vă amintiți că, dacă intenționați să rămâneți gravidă, trebuie să luați suplimente de acid folic, deoarece reduce incidența mielomeningocelului la nou-născuți. Cel mai critic moment pentru aportul de acid folic este din perioada anterioară concepției (și în primele trei luni de sarcină). Cu siguranță, ar trebui să luați acid folic imediat ce încetați să luați pilule anticoncepționale până la a douăsprezecea săptămână de sarcină. Acidul folic protejează copilul de riscul de mielomeningocel și de alte defecte la naștere în tubul neural. Veți avea nevoie de un supliment zilnic de patru sute (400) micrograme de acid folic. Dacă luați un supliment multivitaminic care conține deja 400 de micrograme de acid folic, nu veți avea nevoie de un supliment separat. Dacă nu sunteți sigur, verificați ambalajul sau consultați farmacistul. Ar trebui să luați o doză mai mare (5 mg) de acid folic dacă ați avut deja un copil cu sindrom de tub neural, primiți tratament pentru epilepsie, aveți diabet sau suferiți de alte afecțiuni - vă rugăm să consultați mai întâi medicul, deoarece este posibil să aveți nevoie de o rețetă pentru acesta doză de 5 mg. De asemenea, poate doriți să luați un supliment zilnic de 10 mcg de vitamina D. Unele femei au un nivel scăzut al acestei vitamine datorită nuanței pielii sau locației în care trăiesc. Dacă luați multivitamine prenatale, este posibil să nu fie inclusă vitamina D, deci verificați eticheta.

    În ultimele știri se vorbește despre unele probleme despre cofeină și infertilitate (deși nu există dovezi tangibile). Cu toate acestea, unele cercetări au sugerat o legătură între dozele mari de cofeină și problemele de concepere. Rețineți că guvernul recomandă femeilor însărcinate să-și limiteze aportul de cofeină. După un studiu, s-a constatat că nivelurile de cafeină pot varia de la 50 de miligrame per espresso până la 300 de miligrame per espresso, depinzând de modul de prăjire a cafelei. Unele medicamente conțin și cafeină. Verificați întotdeauna eticheta și consultați farmacistul dacă nu sunteți sigur.

    Perioada cea mai fertilă a unei femei începe chiar înainte ca ovulul să fie eliberat din ovar și durează aproximativ 48 de ore după ovulație. Cum sperma poate supraviețui aproximativ 5 zile, o femeie este mai probabil să conceapă dacă contactul are loc cu cinci zile înainte de ovulație și două zile după ovulație. Prin urmare, la ciclul menstrual tipic de 28 de zile, o femeie ar trebui să încerce în a 9-a și a 10-a zi pentru a-și maximiza șansele de a concepe. Perioada fertilă a unei femei cu un ciclu de 35 de zile va începe la 16 zile după prima zi a ultimei menstruații (adică cu 5 zile înainte de ovulație în ziua 21).

    Procesul de concepție implică fertilizarea unui ovul de către spermă și implantarea ovulului fertilizat în peretele uterului. Fertilizarea are loc de obicei pe măsură ce ovulul călătorește de-a lungul tubului uterin - tubul care leagă ovarele (unde sunt produse ovulele) cu uterul. Pentru a calcula perioada cea mai fertilă, trebuie să știți durata ciclului. Un ciclu menstrual este calculat din prima zi a ciclului menstrual până în prima zi a următorului. Ciclul menstrual tipic durează 28 de zile, deși doar aproximativ 12% dintre femei au această perioadă. Ovulația (eliberarea ovulului) se crede că are loc în jurul a paisprezecea zi a unui ciclu de 28 de zile. Prin urmare, într-un ciclu de 35 de zile, ovulația va avea loc în jurul celei de-a 21-a zi, în timp ce într-un ciclu de 24 de zile ovulația se va produce în a 10-a zi.

     

    Primele semne ale sarcinii. Sunt însărcinată?

    Primul semn de sarcină pentru majoritatea femeilor este că menstruația lor nu vine. Totuși, acesta nu este singurul semn. Nu toate femeile au aceleași semne. Dar dacă încercați să faceți un copil și experimentați unul dintre următoarele simptome, este o idee bună să cumpărați un test de sarcină și să vedeți dacă suspiciunile dvs. sunt corecte. Dacă testul este pozitiv, este necesar să îl confirmați printr-o vizită la ginecolog.

    Prima indicație a probabilității de sarcină este lipsa menstruației. Cu toate acestea, multe femei nu au un ciclu regulat, deci absența menstruației nu înseamnă neapărat sarcină. În plus, chiar și femeile care au un ciclu regulat din diverse motive pot avea o anumită întârziere sau anomalie în perioada lor menstruală. Stresul, oboseala și întreruperea contraceptivelor medicamentoase pot perturba ciclul menstrual. Încercarea de a avea un copil poate provoca anxietate și oboseală și astfel chiar și 2 săptămâni de întârziere nu este o garanție a sarcinii.

    Stări de greață: După absența menstruației, cel mai frecvent semn de sarcină este starea de greață. Nu toate femeile au această stare în timpul sarcinii, dar aproape jumătate până la două treimi au acest simptom clasic. Cele care experimentează această stare, încep de obicei să o simtă în termen de 2 săptămâni până la 2 luni de la concepție. Din fericire, starea de greață durează puțin pe parcursul sarcinii și de obicei se oprește când sarcina atinge trei sau patru luni. Deși se numește greața de dimineață, simptomele greaței pot apărea în orice moment al zilei. În timp ce unele femei se simt pur și simplu rău, altele chiar vomează. Există multe teorii despre ceea ce provoacă cu adevărat greața. Unii medici consideră că greața de dimineață este dictată de modificări ale organismului în timpul sarcinii, care afectează nivelul hormonilor, tensiunea arterială și sistemul digestiv. Oricare ar fi cauza, fiți sigure că, deși nu vă simțiți bine, bebelușul dvs. nu este afectat în niciun fel.

    Sâni iritați, umflați: Când sunteți însărcinată, sânii se vor mari și s-ar putea să-i simțiți iritați. Este posibil să observați, de asemenea, că mameloanele devin mai întunecate la culoare. Aceste modificări înseamnă că organismul tău se pregătește pentru alăptare pentru atunci când se va naște copilul. Este posibil să vedeți aceste modificări încă din prima lună de sarcină.

     

    Oboseala: în primele luni de sarcină s-ar putea să vă simțiți foarte obosită și somnolență. Vă simțiți obosită, deoarece copilul crește rapid în interiorul dvs., iar corpul trebuie să se adapteze cu el.

     

    Creșterea în greutate: Pe măsură ce copilul crește, la fel creșteți și dvs. Evident, veți observa că burtica dvs. se umflă pe măsură ce embrionul se dezvoltă în uter, dar creșterea în greutate nu este limitată aici. Depuneți grăsime pentru a vă pregăti corpul pentru zilele de alăptare.

    Dureri de spate: Durerea de spate este un simptom frecvent al sarcinii și se poate întâmpla în orice moment. Durerea este rezultatul redistribuirii greutății în corp. Greutatea copilului în creștere în uter împinge în spatele dvs.

     

    Pofte: Multe femei au o dorință nestăpânită de mâncare ciudată atunci când sunt însărcinate. Este posibil să simțiți poftă de ceva ce nu vă place de obicei, cum ar fi murăturile. În mod alternativ, poate doriți să mâncați combinații de alimente ciudate, de exemplu, sandwich-uri cu banane și slănină. La cea de-a doua sarcină puteți observa că poftele dvs. sunt diferite de prima. Multe femei constată, de asemenea, că au un gust ușor metalic în gură în primele luni de sarcină.

    Urinarea frecventă: în primele 2 sau 3 luni de sarcină veți vedea că trebuie să mergeți la baie mult mai des decât de obicei. Acest lucru se datorează faptului că bebelușul dvs. împinge în vezică, care nu crește în timpul sarcinii, astfe creând dorința de a urina des. 

     

    Nas și sinusuri blocate: Unele femei constată că au nasul „amorțit” în primele luni de sarcină. Acest lucru se datorează faptului că modificările hormonale care apar în corpul dvs. din cauza sarcinii afectează producția de mucus în nas și sinusuri. Deși simptomele de mai sus nu le au toate femeile, ele sunt indicatori buni ai schimbărilor care au loc în corpul tău. Așadar, dacă gășiți oricare dintre cele de mai sus, faceți un test de sarcină și așteptați să vedeți rezultatul său probabil „pozitiv”!

    Pot lua medicamente când sunt gravidă?

    Medicamentele în timpul sarcinii

     

    Aveți dureri de cap și nu știți ce să faceti. Puteți lua calmante sau îi veți face rău copilului? Este cunoscut faptul că multe medicamente pot avea efecte dăunătoare asupra unui copil nenăscut. Acesta este motivul pentru care este foarte important să consultați farmacistul sau medicul înainte de a lua orice medicament atunci când sunteți gravidă sau încercați să aveți un copil.

     

    Am depresie postnatală?

    Oricât de mult v-ați iubi copilul, a deveni mamă poate fi dificil.

    Nopți nedormite, îngrijirea copilului 24 de ore pe zi și o scădere mare a hormonilor te pot obosi, lăsându-te tristă și descurajată.

    Senzația de rău poate lua multe forme, de la durere postnatală pe termen scurt la o depresie mai ușoară, dar mai persistentă, sau o depresie clinică postnatală. Dacă sunteți îngrijorată, este o idee bună să vă consultați medicul și să-i cereți părerea.

    Cum pot preveni iritația de scutec?

    Secretul pentru a scăpa de iritația de scutec este să țineți fundulețul copilului cât mai uscat. Asta înseamnă că trebuie să-i schimbați scutecul atunci când este umed sau murdar. Acest lucru se poate întâmpla mai des decât credeți - până la o oră la nou-născuți. Schimbați scutecul înainte de a pune copilul la somn, după hrănire sau după somn. De asemenea, este important să păstrați copilul cât mai curat. Dacă scutecul este murdar, folosiți-l pentru a îndepărta cea mai mare parte a murdăriei, apoi spălați copilul cu apă caldă și săpun, folosind un disc de bumbac. Alternativ, utilizați șervețele nonalergenice. Ori de câte ori este posibil, lăsați copilul într-un mediu cald fără scutec pentru o perioadă, apoi puteți să-i puneți unul nou.

    Îi ies dinții copilului meu?

    În timp ce unor bebeluși le ies dinții fără probleme, altora le provoacă foarte multă suferință. Gingiile pot fi roșii și umflate și se poate chiar să le înroșească și să li se umfle obrajii. Aveți grijă dacă copilul dvs. arată puțin bolnav sau are febră, nu presupuneți automat că este din cauza dințiilor lui, deoarece poate pur și simplu este bolnav. Dinții apar de obicei în serie, dacă cei doi dinți inferiori din față au ieșit, sunt urmați de cei doi corespunzători de sus. Alăptarea poate fi o problemă atunci când le apar dinții, dar nu vă faceți griji, deoarece limba micuțului îl va împiedica să vă zgârie în timp ce suge.

    Cum pot gestiona izbucnirile copilului meu?

    Este ușor de spus că veți putea face față izbucnirilor unui copil. Managementul lor real este mult mai dificil. Copilul este confuz și furios și vă poate ademeni și irita chiar dacă veți încerca să rămâneți calm. Poate doriți să faceți tot ce puteți pentru a opri izbucnirea. S-ar putea să vă simțiți jenat și inconfortabil, mai ales dacă vă aflați într-un loc public, deoarece veți simți că imaginea pe care o oferă copilul dvs. în acel moment reflectă ce fel de părinte sunteți. Încercați să nu vă gândiți la niciunul dintre aceste aspecte și să rămâneți calm.

    Nu puteți vorbi logic cu un copil în acea stare. Nu are sens să încercați să-l calmați înainte de a se calma singur.

     

    Faceți tot posibilul să nu vă lăsăți afectați emoțional și să rămâneți calm. Dacă va enervați, nu veți face decât să înrăutățiți situația. Unii părinți consideră că este util să fie complet neutri doar pentru a le controla complet comportamentul.

    Poate fi o idee bună să-i spuneți copilului că părășiți camera sau că veți pleca. Apoi mergeți undeva unde copilul nu vă va putea vedea, dar veți putea să-l urmăriți. Dacă nu există alte persoane prezente, este foarte probabil ca cel mic/cea mică să se oprească și să se calmeze.

    Încercați să nu fiți dure. Faceți ceea ce trebuie să faceți și ignorați privirile altor persoane. Încercați să-l îmbrățișați pe micuț și să-l calmați, uneori sunt înspăimântați de intensitatea sentimentelor lor și vor doar ca cineva să-i calmeze.

    Calmați-l recunoscând felul în care se simte: „Văd că ești foarte supărat”. Dacă este necesar, scoateți copilul din încăpere, departe de atenția celorlalți. Nu-l loviți și nu-l pedepsiți. Nu ajută! Mărește posibilitatea de utilizarea a violenței pe viitor și amintiți-vă întotdeauna că cei mici învață copiind adulții, deci aceasta este o lecție pe care nu doriți să o oferiți copiilor voștri.

    Nu renunta în a rectifica izbucnirea. Dacă cel mic vede că are de câștigat ceva prin ea, o va folosi pentru a obține orice își dorește. Dacă simțiți că nu puteți face față cu calm unei astfel de izbucniri, asigurați-vă că cel mic este în siguranță și apelați la cineva (soțul / soția, mama, sora) pentru a vă ajuta. Cineva care nu a fost afectat de starea inițială a izbucnirii, poate calma toată situația mai repede și mai simplu.

     

    Există sfaturi pentru cumpărarea unui cărucior?

    Veți găsi sfaturi pentru cărucioare pe site-ul nostru și în magazinele noastre.

    Care sunt simptomele colicilor?

    Primul simptom este plânsul, pe care nu îl poți opri dacă încerci. Adesea se întâmplă la aceeași ora în fiecare zi - de obicei seara - când poate doriți să stați și să vă odihniți după o zi obositoare. Unii bebeluși par să sufere foarte mult, adunându-și picioarele în sus sau întinzându-și spatele. Colicile încep la vârsta de 3 săptămâni și dispar de obicei la 3 până la 4 luni.

    Ce pot face dacă mă dor mameloanele?

    Primul lucru de făcut este să vă asigurați că așezați copilul corect la piept. Mameloanele iritate și dureroase se datorează în mare măsură plasării incorecte a bebelușului la sân. Dacă acest lucru este rezolvat, atunci sfârcurile se vor vindecă rapid. Atâta timp cât puteți, este bine să evitați purtarea sutienului și să permiteți o ventilație adecvată a mameloanelor. Nu folosiți săpunuri neutre cu parfum pentru a vă spăla sânii. Mameloanele produc o substanță antibacteriană și lubrifiantă care le protejează în timpul sarcinii și alăptării. Săpunurile pot afecta această zonă și pot afecta modul în care copilul se "agață" la piept. Dacă mameloanele vă sunt crăpate și sângerează, o cremă recomandată de medicul dvs. le va ajuta să se înmoaie pentru a reduce durerea și, în final, se vor vindeca.

    Unde pot găsi sfaturi despre sarcină și maternitate?

    Puteți găsi diverse sfaturi pe site-ul nostru www.mothercare.ro , în lecțiile cu moașe, în catalogul nostru și în magazinele noastre.

    Care este cel mai bun tratament pentru grețurile de dimineață?

    Este foarte important să vă mențineți glicemia constant. Alegeți mese frecvente, mici, sănătoase, care includ proteine și carbohidrați. Evitați să mâncați mese mari doar de 3 ori pe zi. În unele cazuri, răul de dimineață poate fi cauzată de o alimentație slabă. Includeți în dieta dvs. alimente bogate în B6, lactate, legume verzi, cereale integrale, cereale, sardine și ouă. Încercați să vă odihniți cât mai mult și evitați mâncărurile picante. Beți multă apă pentru a evita deshidratarea.

    Cum să-l învăț pe micuțul meu să folosească toaleta?

    Va dura ceva timp până când copiii vor renunta la scutec și nu contează dacă copilul dvs. nu s-a obișnuit complet înainte de 3 ani, dați-i timp. Decizia de a vă învăța copilul să folosească olița depinde de dvs. și de copilul dvs. Cu toate acestea, tranziția nu este niciodată ușoară, așa că trebuie să fiți cu adevărat răbdătoare și să-l susțineți.

    „Nu este posibil din punct de vedere neurologic ca un copil să facă legătura între o vezică plină și utilizarea olitei până la doi ani”, spun medicii. Sistemul nervos al copiilor sub 2 ani este imatur pentru această operație. Având în vedere acest lucru, nu are rost să stăm cu un copil pe oliță și să așteptăm să vedem rezultate.

     

    Ultimele păreri sugerează că copilul ne va spune când este pregătit să înceapă procesul. Unele semne sunt:

    Este interesat să meargă la baie și, de asemenea, pare să înțeleagă ce facem acolo;

    Scoate singur scutecul;

    Scutecul lui este uscat când se trezește;

    Cere el să folosească olița și când stă pe ea o folosește.

     

    Când vă vedeți copilul în această etapă și dacă vremea este caldă, puteți încerca să-l lăsați fără scutec la prânz (amintiți-vă desigur să folosiți un scutec impermeabil pe saltea).

     

     

    Majoritatea grădinițelor au o condiție prealabilă,copilul să nu poarte scutec pentru a fi acceptat în clasele lor.

     

    Se știe că sugarii nu sunt capabili să se abțină să nu facă pe ei înainte de 18 până la 24 de luni și uneori chiar mai mult.

     

    Este foarte probabil ca în primele zile să se scape accidental, nu faceți o mare problemă din asta, ci doar duceți-l pe micuț la oliță, astfel încât să facă conexiunea în mintea lui.

    Cei mai mulți copii nu se pot controla, astfel, dacă îi vedeți că se ascund, sunt supărați sau se strâmbă, acesta este un semn a ceea ce va urma să se întâmple și este bine să-i puneți pe oliță.

    Mai presus de toate, stați liniștită dacă se mai întâmplă mici accidente atunci când copilul a început să folosească olița. Când reușește, răsplătește-l cu îmbrățișări și sărutări. Încet, încet va reuși. Dacă începeți să-l învățați fără să-i mai puneți scutec și se întâmplă mai multe accidente, acesta este un indiciu că probabil ați început prea devreme. Faceți o pauză de câteva săptămâni și apoi încercați din nou. Poate părea un proces lung, dar  înainte să vă dați seama, micuțul dvs. va avea 3 anișori.

    Controlarea vezicii urinare este ceva mai dificilă parte și trebuie să vă amintiți că uneori chiar și copiii de patru ani care nu mai poartă scutec de mult timp pot avea un accident. Luați mereu schimburi cu dvs. atunci când ieșiti. Copiii care nu mai folosesc scutecul timp de câteva luni, sunt mai predispuși să recidiveze, mai ales dacă au avut o experiență traumatică, așteaptă încă un frățior/surioară sau atunci când încep grădinița. Este important să nu vă întoarceti la scutec, doar asigurați-vă că întotdeauna aveți schimburi de haine la dvs. pentru a face față accidentelor. De asemenea, nu uitați să-l răsplătiți pe cel mic de fiecare dată când reușește.

    Ultima și cea mai dificilă etapă este de a reuși să rămână uscat și în timpul nopții. Nu este neobișnuit ca cel mic, până la vârsta de 5 ani, să nu fi stăpânit pe deplin această etapă și să fie încă nevoie să fie învățați.

    Fiți răbdătoare și veți avea succes. Propuneți-i micuțului dvs. înainte să meargă la somn, să o facă fără scutec și urmăriți-i reacția. Mulți părinți încearcă să-și ducă copiii la baie chiar înainte de a se culcă, astfel încât să nu existe accidente pe timpul nopții. Pentru început, aceasta este o tactică bună, dar, pe măsură ce trece timpul, ar trebui să-i lăsăți fără direcționare, pentru a-i face să simtă nevoia să se ridice și să meargă la toaletă. Când îl vedeți pe micuțul dvs. că se trezește dimineața și aleargă la baie înainte să vină la dvs., înseamnă că ați reușit.

    Este totul o problemă de timp, răbdare și efort. Dacă copilul dvs. are aceste lucruri, el va reuși cu siguranță.

    Cât timp trebuie să stau în spital după naștere?

    Timpul petrecut în spital cu o naștere normală este de 2-3 zile în funcție de clinică/spital, iar în cazul unei cezariene, timpul este de 4-5 zile. În cazul în care dvs. sau copilul dvs. aveți nevoie de mai multă monitorizare, timpul șederii se schimbă, dar în cele mai multe cazuri aceasta este regula.

     

    Există ceva ce pot face pentru a evita vergeturile?

    Vergeturile par a fi cu predispoziție genetică și nicio cremă sau produs nu le poate împiedica să apară sau să dispară.

    Cu toate acestea, hidratarea corectă a pielii în timpul sarcinii este vitală pentru intensitatea problemei. Alegeți cele mai naturale produse pe care să le utilizați și consultați întotdeauna medicul.

    Ce să mănânci în timpul sarcinii

    În primele zile de sarcină, multe femei simt că nu mănâncă la fel de bine ca până acum. Este vital să includeți o mulțime de proteine în dieta dvs., deoarece sunt importante pentru dezvoltarea copilului. Alegeți gustări sănătoase, cum ar fi biscuiții cu ovăz, nucile și fructele. Nu trebuie să creșteți aportul caloric înainte de al doilea și al treilea trimestru, abia atunci ar trebui să consumați mai mult de 200-300 de calorii în plus pe zi. (dacă sunteți însărcinată cu gemeni, acest aport se dublează la 600 de calorii). Încercați să alegeți alimente organice și să reduceți sarea și dacă este posibil, să eliminați cofeina și alcoolul. Este o idee bună să discutați cu medicul dumneavoastră despre ce să mâncați și ce să nu mâncați.

    Cum pot face față lipsei de somn?

    Înainte de a naște, poate ați auzit de bebelușii „de vis”, care dorm ca niște îngeri și se trezesc doar pentru a mânca și apoi adorm din nou. Unii bebeluși sunt așa, dar majoritatea nu sunt. Ca urmare, după naștere, puteți dormi mai puțin și puteți sta în picioare multe ore încercând să vă calmați copilul.

    Nu vă panicați, totul este perfect normal. Când copilul o să aibă 3 luni el va dormi în timpul nopții, chiar dacă se va trezi să mănânce. Adaptarea la viața din afara pântecului necesită timp.

    Care este cel mai sigur mod de a-mi pune copilul la somn?

    Cea mai sigură poziție de a pune copilul la somn este pe spate. Bebelușii care dorm astfel sunt mai în siguranță și mai sănătoși. Bebelușii care dorm cu fața în jos sau în lateral nu sunt în siguranță. Ei se pot relaxa mai ușor atunci când sunt poziționați pe spate, dacă îi puneți la culcare așa încă din prima zi. Dacă copilul dvs. are mai puțin de 6 luni și îl vedeți că se întoarce pe burtă pentru a dormi, întoarceți-l din nou pe spate. Nu va  trebui să vă treziți toată noaptea pentru a verifica cum doarme micuțul. După 6 luni, bebelușii își pot găsi singuri poziția de somn mai confortabilă. Indiferent de vârstă, este o idee bună să-ți pui copilul să doarmă pe spate.

    Contul meu

    Nu-mi amintesc parola. Ce sa fac?

    Dacă v-ați uitat parola, apăsați Autentificare  în partea de sus a paginii. Scrieți-vă e-mailul în câmpul care apare după ce apăsați  butonul „Am uitat parola”. Dacă nu primiți informațiile prin e-mail într-o oră, vă rugăm să verificați spamul Dacă nu ați primit e-mailul și ați verificat spam-ul și nu ați primit email-ul de resetare, vă rugăm să repetați procesul.

    Cum pot schimba informațiile despre detaliile de plata ?

    Dacă ați plasat deja comanda, este imposibil să modificați informațiile despre detaliile de plata. Nu stocăm detalii de plată pe sistemele noastre din motive de securitate.

    Cum pot modifica datele mele?

    Pentru a modifica informațiile personale trebuie să vă conectați la mothercare.gr și la contul dvs., din partea de sus a paginii noastre. Dacă sunteți deja conectat, faceți clic pe „Contul meu” în partea de sus a paginii. Apoi selectați „informații și detalii de contact”. Acolo puteți vizualiza și modifica datele

    Catalog

    Cum poate copilul meu să devină un model pentru fotografiile din catalog?

    Fotografiile pe care le vedeți vin în Romania direct de la compania-mamă din Anglia.