Mergi la conţinutul principal
Saptamana de saptamana in timpul sarcinii tale
Al treilea trimestru : Saptamana 31 de sarcina

Bine ai venit în lumea parentală!

O călătorie palpitantă este pe cale să înceapă și Mothercare, prin acest jurnal, va fi alături de tine și te va sfătui pe parcursul săptămânilor tale de sarcină.

Fii informat/ă despre tot ce trebuie să știe părinții, cum ar fi sarcina, dezvoltarea bebelușului, schimbările corpului și psihologice, examinările și programările medicale, precum și despre naștere, alăptare și îngrijirea bebelușului.

Moșa și consultantul nostru în lactație, IBCLC, dna Georgia Leze, îți vor arăta în fiecare săptămână un drum special către un bebeluș sănătos și fericit.

Saptamana 29 de sarcina

S-ar putea să te simți și mai obosită acum pe măsură ce te apropii de data estimată de naștere, iar odihna atât de necesară poate fi mai dificilă de obținut când bebelușul ocupă tot spațiul. Nu mai este mult timp până la momentul mare - poate deja participi la cursuri pentru a te pregăti pentru ziua cea mare.

Micuțul tău poate adormi când te miști, dar în momentul în care te întinzi să te odihnești, se trezește și face mișcări active!

  • s-ar putea să îți fie mai greu să te simți confortabilă
  • mișcările bebelușului te pot ține trează
  • poate ai în plan să participi la cursuri prenatale
Tu in Saptamana 31 de sarcina

Burtica ta poate avea acum aproximativ 31 cm în dimensiune, iar bebelușul va ocupa cea mai mare parte a spațiului disponibil în burtă, împingând tot restul în calea sa! Aceasta înseamnă că ai putea avea puțină indigestie, arsuri la stomac sau dificultăți de respirație. Este recomandat să mănânci cu două-trei ore înainte de culcare și să iei medicamente pentru arsuri la stomac - doar verifică mai întâi cu moașa sau medicul tău care dintre acestea sunt sigure.

Bebelusul tau in Saptamana 31 de sarcina

 

Bebelușul tău poate măsura aproximativ 41 cm în lungime la această etapă și poate cântări în jur de 1,5 kg - cam cât o nucă de cocos.

Brațele, picioarele și corpul lui sunt proporționale cu capul și va continua să câștige în greutate în fiecare săptămână într-un impuls de creștere.

Probabil ai observat că bebelușul tău și-a stabilit acum un tipar regulat de mișcare, cu perioade de odihnă și de joacă. Acum poate întoarce capul de la o parte la alta. Organele lui continuă să se dezvolte, inclusiv vezica urinară care acum funcționează și elimină lichid.

În ultimul lună, bebelușul tău aude extrem de bine, așa că poți petrece câteva ore ascultând muzica preferată și distrându-te cu prietenii!

Lucruri de facut in Saptamana 31 de sarcina

Majoritatea cursurilor prenatale încep în jurul acestei perioade, cu aproximativ opt până la zece săptămâni înainte de data estimată de naștere. Asta îți oferă destul timp să descoperi orice întrebări pe care le-ai putea avea și suficient timp pentru a obține răspunsuri.

Aceste cursuri îți vor oferi sfaturi practice despre pregătirea pentru naștere și despre viața cu un nou-născut, precum și sugestii despre gestionarea schimbărilor emoționale. Vei putea să pui întrebări experților și să întâlnești viitoare mame care urmează să nască în jurul aceleiași perioade. Unele cursuri sunt destinate doar femeilor însărcinate, iar altele sunt deschise și partenerilor.

În această săptămână, alăptarea probabil este ideea centrală în gândurile tale. Majoritatea viitoarelor mame se îngrijorează cu privire la modul în care ar putea pregăti corpul pentru acest proces. Răspunsul este să te informezi. Antrenamentul în arta alăptării pe parcursul sarcinii este singurul mod de a-ți mări șansele unei alăptări fără probleme! Profită de fiecare oportunitate de antrenament și rezolvă toate întrebările tale!