Mergi la conţinutul principal
Saptamana de saptamana in timpul sarcinii tale
Al treilea trimestru : Saptamana 33 de sarcina

Bine ai venit în lumea parentală!

O călătorie palpitantă este pe cale să înceapă și Mothercare, prin acest jurnal, va fi alături de tine și te va sfătui pe parcursul săptămânilor tale de sarcină.

Fii informat/ă despre tot ce trebuie să știe părinții, cum ar fi sarcina, dezvoltarea bebelușului, schimbările corpului și psihologice, examinările și programările medicale, precum și despre naștere, alăptare și îngrijirea bebelușului.

Moșa și consultantul nostru în lactație, IBCLC, dna Georgia Leze, îți vor arăta în fiecare săptămână un drum special către un bebeluș sănătos și fericit.

Saptamana 33 de sarcina

Ai putea descoperi că mintea îți lucrează încontinuu gândindu-te la naștere, alăptare și noul tău rol ca mamă și trebuie să te ridici mereu să mergi la toaletă. Este o idee bună să te odihnești pe parcursul zilei ori de câte ori poți, așa că nu ezita să iei o scurtă siestă dacă ai nevoie. Încearcă să ai grijă de tine și să te pregătești pentru naștere.

 

Bebelușul tău poate să nu mai crească atât de rapid acum, dar cu siguranță este ocupat făcând pregătiri inteligente finale pentru momentul important al nașterii.

  • Asigură-te că te hidratezi și evită umflarea consumând suficiente lichide și făcând exerciții regulate pentru femeile însărcinate.
  • Capul bebelușului tău s-ar putea să se așeze în pelvisul tău în această săptămână.
  • Mesele mici și frecvente, bogate în nutrienți și sărace în calorii, vor fi acum mai ușor de gestionat.
Tu in Saptamana 33 de sarcina

Te întrebi la 33 de săptămâni de sarcină la ce să te aștepți? Ei bine, ți-a revenit pofta de mâncare, dar s-ar putea să găsești mai dificil să mănânci pentru că bebelușul presează stomacul! Gândește-te doar la toate lucrurile delicioase pe care le poți savura după naștere. S-ar putea să găsești totuși un pic dificil să te simți confortabilă, deoarece bebelușul se poate agita exact când te așezi.

Viața intimă în ultimele etape ale sarcinii poate deveni destul de interesantă! Poți încerca poziții noi. S-ar putea să simți și contracții ale uterului pentru că oxytocina (hormonul iubirii prezent în momentul în care intri în travaliu) este eliberată și în timpul orgasmului.

Aceste contracții sunt normale și nu cauzează naștere prematură sau alte complicații în sarcină.

Bebelusul tau in Saptamana 33 de sarcina

Bebelușul tău are acum aproximativ 44 cm în lungime și cântărește între 1,4 și 1,8 kilograme. Deși oasele lui se întăresc, craniul este încă destul de flexibil și plăcile nu s-au unit complet. Acest lucru îi ajută să se strecoare ușor prin canalul de naștere.

Ai transmis acum micuțului tău anticorpii de care are nevoie pentru a se proteja împotriva infecțiilor din lumea exterioară. Bebelușul tău va putea suge pentru hrănire și sistemul său digestiv este complet pregătit pentru lapte odată ce se naște.

La această vârstă și pe parcursul restului sarcinii, se pare că preferințele tale culinare îi influențează preferințele și în primele luni de viață.

Micuțul tău înțelege și este puternic influențat de starea ta emoțională. Ai grijă de o stare psihologică mai bună și umple-ți zilele cu experiențe plăcute și pozitive.

Lucruri de facut in Saptamana 33 de sarcina

Încearcă să rămâi cât mai activă posibil, chiar și în această etapă târzie a sarcinii. Continuă să faci exerciții fizice ușoare, cum ar fi înotul sau chiar mai bine, yoga pentru femeile însărcinate. Înotul este o modalitate excelentă de a te relaxa și de a face un pic de exercițiu, beneficiind de susținerea oferită de apă și de acea senzație nouă de lipsă a greutății. Exercițiile de yoga în această etapă te vor ajuta semnificativ să ai o naștere mai rapidă cu 2 ore! Nu pierde timpul și profitați de asta azi!

Simptomele sarcinii în săptămâna 33 pot include umflarea picioarelor și gleznelor. Retenția de apă este adesea mai pronunțată în vremea caldă și la sfârșitul zilei. Consumul de apă poate ajuta la reducerea umflăturii. Dacă aceasta apare brusc în mâini sau pe față, apelează medicul sau moașa pentru o evaluare.