Mergi la conţinutul principal
Saptamana de saptamana in timpul sarcinii tale
Al doilea trimestru : Saptamana 26 de sarcina

Bine ai venit în lumea parentală!

O călătorie palpitantă este pe cale să înceapă și Mothercare, prin acest jurnal, va fi alături de tine și te va sfătui pe parcursul săptămânilor tale de sarcină.

Fii informat/ă despre tot ce trebuie să știe părinții, cum ar fi sarcina, dezvoltarea bebelușului, schimbările corpului și psihologice, examinările și programările medicale, precum și despre naștere, alăptare și îngrijirea bebelușului.

Moșa și consultantul nostru în lactație, IBCLC, dna Georgia Leze, îți vor arăta în fiecare săptămână un drum special către un bebeluș sănătos și fericit.

Saptamana 26 de sarcina

Bebelușul tău crește foarte rapid acum și începe să asculte mai mult ce se întâmplă în exterior. Deși s-ar putea să începi să te simți puțin înghesuită, multe mame se bucură în mod deosebit de această perioadă, când ai o burtică mândră de arătat, dar înainte ca lucrurile să devină inconfortabile.

 

Ar trebui să te bucuri acum de beneficiile sarcinii: piele sănătoasă, păr și unghii strălucitoare și o energie reînnoită.

 

- străinii pot începe să admire burtica ta

- bebelușul tău poate auzi vocea ta și o va recunoaște la naștere

- exercițiile regulate și blânde pot calma durerile și discomfortul. Nu exagera și urmează un program personalizat de yoga pentru femeile însărcinate pentru a-ți menține buna condiție fizică în timpul sarcinii.

Tu in Saptamana 26 de sarcina

Cu bebelușul tău câștigând în greutate, nutriția ta proprie este foarte importantă, așa că încearcă să incluzi în dieta ta variată și sănătoasă, multe cereale și legume. Ia pauze între mese de 2-3 ore, oferindu-ți oportunitatea de a-ți regla corect nivelul de zahăr. Sarcina este o condiție de rezistență la insulină și corpul tău depune mai mult efort pentru a descompune alimentele. Acest lucru duce la niveluri ridicate de zahăr. Ai grijă de dieta ta în ceea ce privește calitatea, cantitatea și programul. Vei începe să simți impactul tuturor acestor creșteri, cu niște senzații neplăcute, dureri și disconforturi. Pe măsură ce uterul se extinde, poate ridica coastele tale, comprimând plămânii și făcându-te să te simți puțin lipsită de respirație. Pe măsură ce cântărești mai mult, exercițiile simple pentru glezne și picioare pot îmbunătăți circulația ta și pot contribui la prevenirea crampei musculare.

Bebelusul tau in Saptamana 26 de sarcina

În această săptămână, bebelușul tău măsoară aproximativ 36 cm, lungimea unui castravete mare. Auzul său se dezvoltă rapid și va asculta bătăile inimii tale și glonțăitul stomacului. Încearcă să încurajezi partenerul sau orice frați sau surori mai mari să vorbească cu bebelușul tău, deoarece acesta poate recunoaște alte voci dacă le aude destul de des.

Bebelușul tău probabil cântărește acum în jur de 760g, iar pielea lui devine din ce în ce mai opacă. El va exersa momentele de respirație, inhalând și expirând lichidul amniotic, pregătindu-se pentru primele înghițituri de aer. Ochii săi sunt practic complet dezvoltați, se deschid și pot simți lumina.

Lucruri de facut in Saptamana 26 de sarcina

Dacă nu ai început încă cursurile prenatale, acestea sunt o sursă excelentă de informații și îți vor oferi sfaturi despre naștere și primele zile ca părinte.

Încurajează-ți partenerul să participe la aceste lecții care vă vor învăța împreună cum să fiți părinți perfecți și să alungați temerile și insecuritățile. Informează-te despre drepturile care protejează mamele angajate în Romania și asigură-te că rezolvi problemele birocratice înainte de concediul de maternitate.