Mergi la conţinutul principal
Saptamana de saptamana in timpul sarcinii tale
Al doilea trimestru : Saptamana 27 de sarcina

Bine ai venit în lumea parentală!

O călătorie palpitantă este pe cale să înceapă și Mothercare, prin acest jurnal, va fi alături de tine și te va sfătui pe parcursul săptămânilor tale de sarcină.

Fii informat/ă despre tot ce trebuie să știe părinții, cum ar fi sarcina, dezvoltarea bebelușului, schimbările corpului și psihologice, examinările și programările medicale, precum și despre naștere, alăptare și îngrijirea bebelușului.

Moșa și consultantul nostru în lactație, IBCLC, dna Georgia Leze, îți vor arăta în fiecare săptămână un drum special către un bebeluș sănătos și fericit.

Saptamana 27 de sarcina

În interior, bebelușul tău se dezvoltă rapid. La exterior, va fi clar cât de mult a crescut burtica ta și s-ar putea să simți într-adevăr greutatea suplimentară. Acest lucru poate prezenta corpului tău câteva noi provocări, așa că ia-ți timp să ai grijă de tine în timp ce te pregătești pentru sosirea bebelușului.

Micuțul tău face o treabă excelentă în această săptămână de umplere cu grăsime de bebeluș și pregătire pentru viața în afara uterului.

- vorbește cu bebelușul tău cât de mult poți. Citește-i o poveste frumoasă înainte de culcare, lasă-l să audă sunetul unui jucărie muzicală pe care deja ai pus-o în căruciorul lui, cântă o melodie frumoasă

- poartă haine lejere și confortabile

- ține crampele la distanță cu întinderi ușoare sau yoga și îmbogățește-ți dieta cu puțin mai mult magneziu prin apă sau supliment alimentar.

Tu in Saptamana 27 de sarcina

Cu burtica devenind tot mai grea, s-ar putea să simți puțin efortul. Este normal să simțiți puțină mâncărime pe abdomen pe măsură ce pielea se întinde. Menținerea acesteia hidratată poate ajuta la calmarea acestei senzații, în timp ce hainele lejere din fibre naturale te pot ajuta să te simți mai confortabilă.

Pregătește-te pentru câteva nopți în care nu vei putea dormi. Bebelușul tău s-ar putea să fi stabilit un tipar de somn în timpul zilei și să devină neliniștit în timpul serii. Și s-ar putea să ai dureri de spate din cauza greutății suplimentare sau crampe la picioare, cauzate de presiunea pe care burtica în creștere o exercită asupra venelor tale. Stând pe o minge de Pilates te va ajuta să te poziționezi mai bine și să elimini acest disconfort. Este, de asemenea, un loc perfect pentru "exerciții de travaliu".

Bebelusul tau in Saptamana 27 de sarcina

Cu o greutate de aproximativ 875g, bebelușul tău are dimensiunea unei varză cu frunze. El va dormi și se va trezi la intervale regulate și poate simți atunci când îl atingi - mângâie-i degetele de la picioare care ies în afară și bebelușul tău s-ar putea să-și retragă piciorul! Deși sunetele pe care le aude bebelușul tău sunt amortizate, el începe să-ți cunoască vocea și pe oricare altă voce pe care o aude des în uter. Vorbește cu bebelușul tău cât de mult poți și pune muzică pentru burtica ta în creștere. El va recunoaște aceleași cântece de leagăn odată ce se va naște și îl va ajuta să se relaxeze.

Lucruri de facut in Saptamana 27 de sarcina

Găsește laboratorul potrivit pentru a face testul de curba glicemică săptămâna viitoare și află despre procesul acestuia. De asemenea, dacă tipul tău de sânge este Rh (-), primește propria ta injecție de globulină până săptămâna viitoare, când va trebui să o primești pentru prima dată cu ajutorul moașei sau medicului la următoarea vizită.

Dacă ai în plan să naști în spital, este posibil să poți face o vizită ghidată prin facilitățile de maternitate înainte de ziua cea mare. Dacă poți, acest lucru te va ajuta să te simți sigură că ai ales locul potrivit pentru tine și să facă totul să pară un pic mai familiar și confortabil. Dacă nu ai făcut-o deja, caută moașa care te va asista în travaliu.

Vorbește cu ea despre propriile tale preocupări și priorități și găsește-ți propria aliată la începutul maternității. Moașa ta este cea mai importantă companioană, consilieră și susținătoare ca mamă nouă. Ingrijirea ei pentru mama și bebelușul nou-născut este esențială și depinde de tine să găsești moașa profesionistă cea mai potrivită pentru tine.

Merită menționat că aceasta este ultima săptămână în care poți călători cu avionul fără un certificat medical. Dacă ai planificate vacanțe până în săptămâna 36, te rog să consulți mai întâi medicul tău.