Mergi la conţinutul principal
Saptamana de saptamana in timpul sarcinii tale
Al treilea trimestru : Saptamana 28 de sarcina

Bine ai venit în lumea parentală!

O călătorie palpitantă este pe cale să înceapă și Mothercare, prin acest jurnal, va fi alături de tine și te va sfătui pe parcursul săptămânilor tale de sarcină.

Fii informat/ă despre tot ce trebuie să știe părinții, cum ar fi sarcina, dezvoltarea bebelușului, schimbările corpului și psihologice, examinările și programările medicale, precum și despre naștere, alăptare și îngrijirea bebelușului.

Moșa și consultantul nostru în lactație, IBCLC, dna Georgia Leze, îți vor arăta în fiecare săptămână un drum special către un bebeluș sănătos și fericit.

Saptamana 28 de sarcina

Acesta este momentul, ultima etapă! Trimestrul final a început și te apropii de momentul în care vei ține în brațe bebelușul nou-născut: este o perioadă plină de emoție. Pe lângă așteptarea nașterii, s-ar putea să te simți puțin neliniștită în legătură cu aceasta - este perfect normal pentru mămicii noi.

În doar 12 săptămâni vei fi alături de bebelușul tău. Poate că deja te ocupi de pregătirea pentru venirea lui? Un pic de pregătire te poate ajuta să te simți mai relaxată când îți aduci micuțul acasă. Investește timp în informare și pregătirea cognitivă ca părinți noi. O moașă calificată, prin cursurile de pregătire pentru părinți noi, te poate liniști și ghida adecvat în noua ta rol.

  • Este normal să te simți copleșită de toate acestea
  • Amintește-ți zilnic că bebelușul tău este hrănit nu doar cu vitamine, minerale și nutrienți, ci și cu emoții pozitive. Investește timp în îngrijirea de sine.
  • Vorbește cu alte mămici și viitoare mămici pentru sfaturi
  • Începe să cauți echipamentul pentru bebeluș pe care s-ar putea să-l ai nevoie
Tu in Saptamana 28 de sarcina

A avea un copil este una dintre cele mai mari schimbări de viață prin care trece cineva, deci cu siguranță vei simți câteva emoții alături de entuziasm. Medicul sau moașa ta îți vor răspunde la toate întrebările la consultațiile prenatale, dar vorbitul cu mămici care au trecut prin aceste experiențe sau întâlnirea cu alte viitoare mămici poate ajuta într-adevăr.

Dacă s-a constatat că sangele tau este Rh negativ într-o etapă anterioară a sarcinii, vei fi testată din nou în cazul în care urme de sânge ale bebelușului tău s-au amestecat cu ale tale. Cel mai probabil vei primi o injecție preventivă de anti-D, deoarece este obișnuit ca cantități mici de sânge să se amestece în etapele ulterioare ale sarcinii. Injecția previne sensibilizarea la diferitul tip de sânge al bebelușului tău, ceea ce ar putea pune viitoarele sarcini în pericol.

Bebelusul tau in Saptamana 28 de sarcina

Bebelușul tău trebuie să mai acumuleze o greutate semnificativă înainte de a se naște. La 28 de săptămâni, el are aproximativ 38 cm în lungime și va cântări în jur de 1 kg, cam cât un sac de zahăr.

 

Acum bebelușul știe cum stă în uter, deoarece simțul echilibrului în urechi s-a dezvoltat. Pleoapele lui, însoțite de gene, s-au deschis și el poate focaliza privirea.

 

Uneori clipesc rapid, ceea ce înseamnă că se află în faza de mișcare rapidă a ochilor în timpul somnului: bebelușul tău visează! Bătăile inimii lui sunt suficient de puternice încât să poată fi auzite cu ajutorul unui stetoscop acum.

Lucruri de facut in Saptamana 28 de sarcina

În această săptămână, vizitează un centru de diagnostic pentru a face testul de curba glicemică. Este un test necesar în sarcină care te va ajuta, dacă este necesar, să-ți cunoști propriul indice glicemic și să contribui la dezvoltarea și continuarea lină a sarcinii tale. Medicul sau moașa îți vor oferi mai multe informații. Informează-i despre rezultate și vizitează-i din nou în această săptămână pentru testul tipic al sarcinii.

Ține minte că acesta este momentul potrivit pentru a te pregăti pentru travaliu. Toate mămicile ar trebui să exerseze exerciții de respirație și naștere pentru un travaliu mai bun și mai puțin dureros. Și depinde de tine!

Este bine să te uiți la tot echipamentul pentru bebeluș disponibil înainte de a decide ce vrei și ai nevoie. Ia în considerare care cărucior, pat sau scaun auto pentru bebeluși se potrivește cu adevărat stilului tău de viață. Nu-ți face griji dacă opțiunile ți se par prea multe, ghidurile noastre de cumpărături te vor putea ajuta și vor oferi multe sfaturi utile despre tot ce ai nevoie.