Mergi la conţinutul principal
Saptamana de saptamana in timpul sarcinii tale
Al treilea trimestru : Saptamana 30 de sarcina

Bine ai venit în lumea parentală!

O călătorie palpitantă este pe cale să înceapă și Mothercare, prin acest jurnal, va fi alături de tine și te va sfătui pe parcursul săptămânilor tale de sarcină.

Fii informat/ă despre tot ce trebuie să știe părinții, cum ar fi sarcina, dezvoltarea bebelușului, schimbările corpului și psihologice, examinările și programările medicale, precum și despre naștere, alăptare și îngrijirea bebelușului.

Moșa și consultantul nostru în lactație, IBCLC, dna Georgia Leze, îți vor arăta în fiecare săptămână un drum special către un bebeluș sănătos și fericit.

Saptamana 30 de sarcina

Ziua mare se apropie rapid. Pe măsură ce sfârșitul se apropie (aproape), s-ar putea să simți greutatea sarcinii pe umeri în timp ce bebelușul se pregătește pentru naștere. Acum este un moment bun să te răsfeți, precum și să începi să te pregătești și să îți faci bagajele pentru momentul potrivit.

 

Încearcă o masaj prenatal sau să-ți aranjezi părul acum, deoarece probabil vei avea mai puțin timp în lunile următoare când va veni nou-născutul.

 

  • bebelușul tău s-ar putea pregăti în poziția "engaged"
  • rezervă-ți o răsfățare binemeritată
  • încearcă puțin exercițiu ușor, precum o înotare relaxantă
Tu in Saptamana 30 de sarcina

Mulți bebeluși vor fi acum cu capul în jos, înconjurați de aproximativ un litru de lichid amniotic. S-ar putea să observi că se mută în poziția "engaged". Nu te îngrijora dacă sunt încă în poziția de fund sau picioare în jos (poziție podalică): mai este destul timp pentru ei să se miște. Medicul sau moașa ta te poate sfătui în privința celei mai bune abordări pe măsură ce se apropie data estimată de naștere.

 

Un exercițiu regulat acum te va ajuta să-ți crești energia și să-ți pregătești corpul pentru naștere. Înotul este o modalitate excelentă de a rămâne în formă și sănătos într-un mod delicat și relaxant. La această etapă, multe femei însărcinate simt că senzația de ușurare pe care o experimentează în apă este o adevărată răsfățare într-un moment în care adesea se simt greoaie și obosite.

 

Oferă spațiu respirației tale și întâmpină mișcarea liberă a corpului tău prin yoga. Mișcările sale blânde îți vor provoca euforie și îți vor ajuta bebelușul să se poziționeze mai bine! Știai că bebelușul tău simte aceeași euforie ca tine? Oferă-i bebelușului tău emoții creative și pozitive și cultivă în el respect pentru viață și fericire.

 

Petrece timp cu ocupații creative, precum creații artistice sau gătit! Arată-i bebelușului tău bucuria prin darul vieții și autocrearea. Cercetările moderne arată că aceste acțiuni îl vor ajuta pe bebelușul tău să devină mai inteligent și mai capabil în viață!

Bebelusul tau in Saptamana 30 de sarcina

Bebelușul tău are aproape 40 cm înălțime și cântărește peste 1,350 kg - aproximativ cât o varză mare. Va continua să câștige în greutate pentru a-și stoca energie și a se menține cald.

 

Plămânii lui mici încă se maturizează pentru a-l susține în lumea exterioară și nu sunt încă complet pregătiți. Tractul digestiv al bebelușului tău este acum aproape complet dezvoltat și va fi gata curând pentru hrănire odată ce se nasc.

Lucruri de facut in Saptamana 30 de sarcina

Înainte de a picta și echipa complet camera bebelușului, studiază ce este necesar pentru un somn mai bun al bebelușului. De exemplu, culorile, zgomotul, lumina soarelui și temperatura camerei bebelușului pot avea sau nu un efect pozitiv asupra calității somnului său. Profită de fiecare oportunitate de a te informa și pregăti în ceea ce privește îngrijirea bebelușului prin lecțiile de pregătire pentru părinți!

 

Ar putea fi o idee bună să îți faci acum bagajul pentru spital, astfel încât să nu fii luată prin surprindere mai târziu. Există multe lucruri mărunte care pot ajuta să-ți facă șederea în spital una confortabilă: întreabă-ți moașa sau medicul pentru o listă de verificare. Poți să îți pregătești și o "ținută pentru plecare acasă" absolut necesară pentru bebelușul tău.