Mergi la conţinutul principal
Saptamana de saptamana in timpul sarcinii tale
Al treilea trimestru : Saptamana 35 de sarcina

Bine ai venit în lumea parentală!

O călătorie palpitantă este pe cale să înceapă și Mothercare, prin acest jurnal, va fi alături de tine și te va sfătui pe parcursul săptămânilor tale de sarcină.

Fii informat/ă despre tot ce trebuie să știe părinții, cum ar fi sarcina, dezvoltarea bebelușului, schimbările corpului și psihologice, examinările și programările medicale, precum și despre naștere, alăptare și îngrijirea bebelușului.

Moșa și consultantul nostru în lactație, IBCLC, dna Georgia Leze, îți vor arăta în fiecare săptămână un drum special către un bebeluș sănătos și fericit.

Saptamana 35 de sarcina

Cu membrele mici ale bebelușului tău mișcându-se energic, cu siguranță ai conștientizat că există o persoană mică înăuntru. La 35 de săptămâni de sarcină, te poți aștepta să te simți foarte mare și, probabil, mai încet decât de obicei - spre deosebire de bebelușul tău, care pare că aleargă în interiorul tău!

Nu lăsa ca organismul tău să se înfunde! Ai nevoie de flexibilitate, o stare de bine și o dispoziție bună pentru a te ajuta pe tine și pe bebelușul tău într-o maternitate plăcută!

Pe măsură ce bebelușul tău pare să ocupe din ce în ce mai mult spațiu, există câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a te simți mai confortabilă:

 

- Odihnește-te suficient - canapeaua, patul și cada sunt prietenii tăi!

- Redu vizitele frecvente la toaletă evitând ceaiul și cafeaua, deoarece acestea pot acționa ca diuretice.

- Petrece timp în patru labe, respirând adânc - acest lucru ajută la ameliorarea durerilor și indigestiei.

Tu in Saptamana 35 de sarcina

În această săptămână, este posibil să te simți atât de mare încât să crezi că nu te mai poți extinde - și ai dreptate. Având în vedere că ai acumulat deja în jur de 10-12,5 kg în timpul sarcinii, este puțin probabil să mai câștigi mult în greutate acum. Uterul tău s-a extins până în cutia toracică, iar mișcările bebelușului tău le simți în toată zona abdomenului. Poate chiar vezi mici pumnalii și piciorușele apărând împotriva burticii tale! Respirația îngreunată și indigestia sunt simptome normale ale sarcinii în săptămâna a 35-a, însă dacă te simți foarte inconfortabilă, este recomandat să vorbești cu medicul sau moașa.

Simptomele considerate importante includ senzația de crampe în zona ficatului, creșterea bruscă în greutate însoțită de umflături intense în față, dureri de cap și mâncărimi intense în talpi sau palme. Dacă experimentezi astfel de simptome, este important să consulți medicul.

Bebelusul tau in Saptamana 35 de sarcina

Bebelușul tău are acum aproximativ 46 cm în lungime și cântărește în jur de 2,4 kg. Loviturile bruște sub coaste indică faptul că micuțul tău nu mai este chiar atât de mic și începe să se simtă strâmt în spațiu. Pe măsură ce peretele uterin se întinde, permite pătrunderea mai multor lumini, ceea ce poate duce la dezvoltarea unui ciclu zi-noapte pentru bebeluș (ceva ce uită imediat ce vin pe lume!). Bebelușul tău se ocupă să-și pregătească ultimele detalii pentru sosirea sa - acum are păr și unghiuțe drăguțe la mâini și la picioare.

Întreagul  sau corp este protejată și acoperită cu o substanță numită vernix, care îi oferă termoreglare și protecție în uter.

Lucruri de facut in Saptamana 35 de sarcina

În săptămâna a 35-a de sarcină, ia în considerare să te răsfeți. Dacă sarcina îți face dificilă realizarea unor sarcini simple, cum ar fi vopsirea unghiilor de la picioare, profită de ocazie pentru o îngrijire specială! Bucură-te de o pedichiură relaxantă - un masaj la picioare este într-adevăr minunat în această etapă a sarcinii. Ai parte de o baie relaxantă cu câteva picături de ulei de lavandă și savurează o carte bună. Dacă ești în formă și sănătoasă, înotul te poate face să te simți minunat, deoarece apa susține greutatea ta și îți permite să te miști mai liber decât pe uscat.

Asigură-te că continui să practici exercițiile pentru travaliu și tehnicile de respirație ca parte a pregătirii tale pentru naștere. Este, de asemenea, un moment potrivit pentru a găsi o moașă care să te asiste în timpul nașterii și alăptării. Maternitatea este o călătorie minunată, iar a avea aliați de încredere o poate face și mai specială.