Mergi la conţinutul principal
Saptamana de saptamana in timpul sarcinii tale
Al treilea trimestru : Saptamana 36 de sarcina

Bine ai venit în lumea parentală!

O călătorie palpitantă este pe cale să înceapă și Mothercare, prin acest jurnal, va fi alături de tine și te va sfătui pe parcursul săptămânilor tale de sarcină.

Fii informat/ă despre tot ce trebuie să știe părinții, cum ar fi sarcina, dezvoltarea bebelușului, schimbările corpului și psihologice, examinările și programările medicale, precum și despre naștere, alăptare și îngrijirea bebelușului.

Moșa și consultantul nostru în lactație, IBCLC, dna Georgia Leze, îți vor arăta în fiecare săptămână un drum special către un bebeluș sănătos și fericit.

Saptamana 36 de sarcina

Lucrurile se întâmplă cu adevărat acum! La 36 de săptămâni de sarcină, te poți aștepta ca bebelușul tău să se așeze în poziția corectă pentru naștere, lucru care nu este doar excitant, ci și mai confortabil pentru burtica ta. Poate că ești în concediu de maternitate și ai în sfârșit timp să te pregătești pentru noul venit - precum și să te odihnești în mod corespunzător.

Petrece timp de calitate alături de partenerul tău și bebeluș. Pregătește camera pentru bebeluș, găsește lista de redare potrivită cu cântece de leagăn și vorbește cu bebelușul în fiecare zi. Află despre maternitate și nevoile unui nou-născut.

Pentru mulți viitori părinți, acum este momentul să începeți să vă gândiți la câteva lucruri esențiale pentru bebeluș. Iată câteva articole bune de pregătit:

- un scaun auto pentru nou-născuți, pentru acea importantă primă călătorie cu mașina spre casă

- un coș de dormit, care poate fi mai reconfortant pentru cei mici somnoroși decât un pat mare

- pijamale, body-uri și scutece - bebelușul tău va iubi senzația de căldură și confort!

Tu in Saptamana 36 de sarcina

Bebelușul tău poate să-și schimbe poziția acum, pregătindu-se pentru ziua mare. Se va "încastra", ceea ce înseamnă că se va deplasa un pic mai jos, cu capul în jos. Uneori poți observa acest lucru privindu-te în oglindă din profil și observând că burtica ta s-a coborât - unul dintre posibilele simptome ale sarcinii în săptămâna a 36-a. Mersul poate fi puțin mai dificil acum, deoarece există o presiune mai mare pe bazinul tău. Cu toate acestea, noua poziție face respirația și alimentația mai confortabile din nou, ceea ce este minunat! Este timpul pentru acțiune! Fă exerciții regulate de yoga pentru femeile însărcinate și naște-ți bebelușul mai ușor și mai rapid! Yoga este pentru toate mămicile, o formă ușoară de exercițiu pe care o poți începe sau continua în timpul sarcinii și care te va ajuta să reduci toate disconforturile posibile și să-ți întărești bebelușul! Momentul nașterii este cheia experienței tale cele mai pozitive!

Bebelusul tau in Saptamana 36 de sarcina

Bebelușul tău are aproximativ 47 cm lungime și cântărește în jur de 2,7 kg. Sistemul lor imunitar și sistemul circulator sunt acum pregătite pentru lumea exterioară, cu toate acestea, ar fi frumos să mai câștige puțină greutate. Micuțul tău are acum mai puțin spațiu pentru a se mișca, dar dacă observi o perioadă fără mișcări sau dacă modelul normal de mișcare al bebelușului tău se schimbă, ia legătura cu medicul sau moașa pentru a verifica dacă totul este în regulă.

 

Lucruri de facut in Saptamana 36 de sarcina

În această săptămână, vei avea din nou o programare cu medicul sau moașa. În cadrul acestui test standard, se va verifica din nou starea ta de sănătate și dezvoltarea bebelușului tău, iar tu vei face ultimele analize de sânge de laborator, de urină și de cultură vaginală.

 

În această etapă a sarcinii, medicul sau moașa recomandă un cardiotocogramă, o examinare ecografică de 30 de minute care ascultă și înregistrează ritmul cardiac al bebelușului tău, comparându-l cu potențialele tale contracții. Astfel, vom ști dacă bebelușul tău se simte încă bine în burtica ta sau nu. Acest test nu este necesar, dar este adesea recomandat de medicul sau moașa ta.

 

Pentru multe viitoare mame, aceasta este perioada în care începe concediul de maternitate. Tratează următoarele luni ca pe o pauză și folosește timpul pentru a te odihni în mod adecvat. Acum că nu mai jonglezi cu muncă și pregătirea pentru bebeluș, este o oportunitate excelentă să începi să aduni lucrurile necesare pentru bebeluș. Ai în sfârșit timp să te aprovizionezi cu articole de care vei avea nevoie în curând, precum sutien și bluze pentru alăptat. Menține legătura cu prietenii și colegii de muncă, deoarece concediul de maternitate poate părea puțin ciudat la început, mai ales dacă ești obișnuită cu un mediu aglomerat. Planifică întâlniri la cafenea sau plimbări ușoare împreună.