Mergi la conţinutul principal
Saptamana de saptamana in timpul sarcinii tale
Al treilea trimestru : Saptamana 37 de sarcina

Bine ai venit în lumea parentală!

O călătorie palpitantă este pe cale să înceapă și Mothercare, prin acest jurnal, va fi alături de tine și te va sfătui pe parcursul săptămânilor tale de sarcină.

Fii informat/ă despre tot ce trebuie să știe părinții, cum ar fi sarcina, dezvoltarea bebelușului, schimbările corpului și psihologice, examinările și programările medicale, precum și despre naștere, alăptare și îngrijirea bebelușului.

Moșa și consultantul nostru în lactație, IBCLC, dna Georgia Leze, îți vor arăta în fiecare săptămână un drum special către un bebeluș sănătos și fericit.

Saptamana 37 de sarcina

Tu și bebelușul tău ați atins acum un moment important, deoarece de la săptămâna a 37-a, micuțul tău a ajuns la termen complet! Acum ești într-un joc de așteptare, iar această ultimă etapă poate părea nesfârșită. Continuă să folosești acest timp ca o ocazie de odihnă și relaxare - și visează cu ochii deschiși la întâlnirea cu noul tău bebeluș...

Deoarece sarcina ta este acum la termen complet, s-ar putea să ai contracții Braxton Hicks (practice). Majoritatea bebelușilor se nasc în jurul săptămânii a 40-a, dar pentru a fi pregătită, iată câteva semne ale travaliului la care să fii atentă:

- ruperea membranelor, eliberând lichidul amniotic în jurul bebelușului

- contracții care se simt mai puternice și mai evidente decât cele practice

- eliminarea dopului de mucus care acoperă colul uterin (denumit în mod obișnuit "show-ul")

Tu in Saptamana 37 de sarcina

Este posibil să fii un amestec de emoții - entuziasmată, nerăbdătoare și emoționată! Nu experimentezi într-adevăr noi simptome de sarcină în săptămâna a 37-a, așa că accentul principal este pe odihnă cât mai mult poți. Vei avea o programare prenatală în această săptămână, care este o ocazie excelentă să discuți orice întrebări despre naștere cu medicul sau moașa ta. El sau ea va verifica poziția bebelușului tău - cu toate că dacă capul bebelușului este încastrat, deja vei simți presiunea capului în zona pelviană. Nașterea este iminentă și se va întâmpla la 5% dintre mame în această săptămână.

Bebelusul tau in Saptamana 37 de sarcina

Bebelușul tău are aproximativ 48,6 cm în lungime, de la cap până la degetele de la picioare, și cântărește 2,8 kg. De obicei, la această etapă, ei încep să-și piardă acoperirea fină și pufăioasă de păr, numită lanugo. Bebelușii din pântece sunt, de asemenea, acoperiți cu o substanță albă, de tip brânză, numită vernix caseosa, care începe acum să dispară. (Bebelușul tău pur și simplu înghite aceste substanțe și le depozitează pentru prima sa scaunare!) În timp ce bebelușul tău își pierde părul de pe corp, îi crește părul pe cap și, acum, prima sa coafură este formată!

Lucruri de facut in Saptamana 34 de sarcina

Dacă nu ai deja geanta pentru spital pregătită în hol, acum este momentul să o faci. Este o activitate minunată, deoarece pregătirea primelor haine mici pentru bebeluș este unul dintre acele momente cu adevărat magice. Dacă planifici o naștere acasă, totuși, va trebui să-ți pregătești și o geantă, precum și să-ți organizezi totul acasă, în cazul în care trebuie să fii transferată la spital. Medicul sau moașa ta te va ajuta să stabilești ce ai nevoie pentru o naștere acasă. De asemenea, este o idee bună să iei cu tine în permanență fișele tale de maternitate.

Ai un plan de naștere? Dacă nu, acum este momentul potrivit să-ți faci unul! După informațiile primite în cadrul cursurilor de pregătire, acum este momentul potrivit să îți notezi gândurile și deciziile proprii pe hârtie. Creează-ți propriul plan de naștere, evidențiind părțile importante pentru tine în ceea ce privește detaliile asistenței medicale pe care dorești să o primești în timpul nașterii și al alăptării. Ia legătura cu medicul sau moașa ta în legătură cu acest plan și discută opțiunile tale cu ei.

Fă exerciții de naștere zilnice și exersează respirația! Nașterea este în mâinile tale și prin acțiunile tale pe parcursul sarcinii poate deveni mai puțin dureroasă și mai ușoară!