Mergi la conţinutul principal
Saptamana de saptamana in timpul sarcinii tale
Al treilea trimestru : Saptamana 38 de sarcina

Bine ai venit în lumea parentală!

O călătorie palpitantă este pe cale să înceapă și Mothercare, prin acest jurnal, va fi alături de tine și te va sfătui pe parcursul săptămânilor tale de sarcină.

Fii informat/ă despre tot ce trebuie să știe părinții, cum ar fi sarcina, dezvoltarea bebelușului, schimbările corpului și psihologice, examinările și programările medicale, precum și despre naștere, alăptare și îngrijirea bebelușului.

Moșa și consultantul nostru în lactație, IBCLC, dna Georgia Leze, îți vor arăta în fiecare săptămână un drum special către un bebeluș sănătos și fericit.

Saptamana 38 de sarcina

În orice moment acum te-ai putea întâlni cu micuțul tău mult așteptat! Toată lumea trăiește această etapă mai avansată a sarcinii în mod diferit - unele viitoare mame sunt mulțumite să se relaxeze și să se bucure de îngrijirea de sine și de burtica lor, în timp ce altele simt că nu mai pot aștepta. În orice caz, este un moment incredibil al vieții tale. În această săptămână, 12% dintre viitoarele mame vor naște.

La consultația prenatală din săptămâna a 38-a, este posibil să mai ai multe întrebări de adresat medicului sau moașei tale:

- Cum voi ști când începe travaliul?

- Care sunt cele mai bune modalități de a gestiona travaliul incipient?

- Când trebuie să merg la spital sau să sun la medic sau la moașă?

Tu in Saptamana 38 de sarcina

Dacă ai avut contracții Braxton Hicks, în săptămâna a 38-a de sarcină poți să te aștepți ca acestea să devină mai puternice. Profită de orele care apar constructiv și ajută-ți bebelușul să se poziționeze mai bine. Nu doare într-adevăr, dar sunt suficient de intense încât să te oprească pentru un moment din ceea ce faci și să îți dea o idee despre ce să te aștepți mai târziu. Nu-ți face griji dacă nu ai contracții de antrenament, deoarece nu toată lumea le simte într-adevăr. Dacă devii nerăbdătoare sau agitată, profită la maximum de acest timp alături de partenerul tău (nu veți mai fi doar un cuplu mult timp!), sau petrece timp prețios cu prietenii.

Bebelusul tau in Saptamana 37 de sarcina

Bebelușul tău cântărește acum între 3 kg și 3,2 kg și continuă să-și construiască rezerve de grăsime - blănița esențială care îl va ajuta să-și regleze temperatura când va fi în lume. Totul la bebelușul tău este acum complet dezvoltat și pregătit să meargă, cu excepția plămânilor, care nu sunt complet dezvoltați până când bebelușul tău începe să respire în afara uterului. La fel ca tine, bebelușul tău se relaxează, se simte confortabil, se mișcă regulat și se pregătește să-și întâlnească noua familie.

Lucruri de facut in Saptamana 38 de sarcina

Vizitează medicul sau moașa în această săptămână și întreabă tot ce ai nevoie pentru a-ți răspunde la întrebări. Ai grijă de tine în fiecare zi și profita de fiecare oportunitate de odihnă.

Există o mare probabilitate să treci prin faza de "nesting", faza prin care trec majoritatea viitoarelor mame în timp ce își pregătesc casele pentru noul venit. "Nesting" este unul dintre simptomele tipice ale sarcinii în săptămâna a 38-a. Vei dori să faci totul sigur și confortabil pentru micuțul tău - un semn sigur că ziua cea mare este aproape. Curățenia nesting este adesea mai meticuloasă și intensă decât curățenia obișnuită - s-ar putea să te surprinzi că vrei să cureți picioarele scaunelor sau să golești și să reorganizezi complet dulapurile! Evită dorința de a șterge șinele pentru perdele sau orice altă activitate de curățenie care implică urcatul, și concentrează acea energie bruscă în sarcini ușoare, precum spălarea și sortarea hainelor de bebeluș.