Mergi la conţinutul principal
Saptamana de saptamana in timpul sarcinii tale
Al treilea trimestru : Saptamana 40 de sarcina

Bine ai venit în lumea parentală!

O călătorie palpitantă este pe cale să înceapă și Mothercare, prin acest jurnal, va fi alături de tine și te va sfătui pe parcursul săptămânilor tale de sarcină.

Fii informat/ă despre tot ce trebuie să știe părinții, cum ar fi sarcina, dezvoltarea bebelușului, schimbările corpului și psihologice, examinările și programările medicale, precum și despre naștere, alăptare și îngrijirea bebelușului.

Moșa și consultantul nostru în lactație, IBCLC, dna Georgia Leze, îți vor arăta în fiecare săptămână un drum special către un bebeluș sănătos și fericit.

Saptamana 40 de sarcina

Pentru multe mămici, aceasta poate fi ultima săptămână a sarcinii lor. În cazul altora, bebelușul ar putea mai avea nevoie de puțin timp! Este normal și sigur ca sarcina să dureze până la 10 zile după data estimată. Nu vă faceți griji! În curând veți simți că travaliul se apropie și veți putea să vă îmbrățișați micuțul bebeluș.

Nou-născuții sunt ființe minunate și se nasc cu multe abilități esențiale. De îndată ce apar, bebelușul va fi capabil să:

- Găsească un sfârc sau un tetine și să sugă din el.

- Prindă un deget cu degetele lor - sau cu degetele de la picioare!

- Recunoască vocea și mirosul tău și să se simtă în siguranță în preajma lor.

- Pot vedea la o distanță de 30-40 cm și se pot concentra asupra diferențelor intense de culoare.

Tu in Saptamana 40 de sarcina

Dacă săptămâna trecută te simțeai neliniștită și nerăbdătoare, acest lucru este probabil valabil și în săptămâna 40. Datele estimative ale nașterii sunt doar aproximări, așa că este normal să treacă fără a se întâmpla nimic. Dacă bebelușul tău nu s-a născut încă în următoarele 7-10 zile, medicul tău va discuta posibilitatea de a induce travaliul. Inducția (stimularea artificială a nașterii) se va face de obicei la aproximativ 10 zile după data estimată, cu condiția ca atât tu, cât și bebelușul să fiți sănătoși. Din păcate, nu există dovezi reale că metodele de inducere a travaliului la domiciliu (baie fierbinte, mâncare condimentată și sex) sunt eficiente.

Bebelusul tau in Saptamana 40 de sarcina

Pe de altă parte, bebelușul tău se simte perfect relaxat! Poate că le lipsește spațiul, dar sunt confortabili. Micuțul tău se va bucura să te asculte și să simtă mișcările tale. Uimitor, ei se vor naște recunoscându-ți vocea și pe cele ale membrilor apropiați ai familiei. Acum văd suficient de bine încât să poată vedea la o distanță de aproximativ 30-40 cm, deși nu există prea multe de văzut încă! Bebelușul tău cântărește în jur de 3,3 kg. În curând vei afla greutatea și măsurătorile exacte ale acestuia, deoarece medicul sau moașa le vor lua imediat după naștere.

 

Lucruri de facut in Saptamana 40 de sarcina

Sfatul de a te relaxa și odihni cât mai mult posibil probabil că a devenit puțin obositor până acum. Poate ai citit toate cărțile din casă și ai epuizat opțiunile de pe Netflix. Ieșiți la plimbări ușoare și bucurați-vă de aerul proaspăt. Profitați de timpul petrecut cu partenerul - poate savurați o cină romantică, deoarece mesele în oraș în următorii ani vor implica fie babysitteri, fie scaune înalte.

Fiecare zi care trece poate fi ultima, așa că s-ar putea să fi pregătit deja geanta pentru maternitate cu toate lucrurile necesare și fișa medicală.