Mergi la conţinutul principal
Saptamana de saptamana in timpul sarcinii tale
Primul trimestru: Saptamana 6 de sarcina

Bun venit în lumea părintelui!

Începe o călătorie palpitantă, iar Mothercare, prin intermediul acestui jurnal, va fi alături de tine și te va sfătui pe parcursul săptămânilor de sarcină.

Informați-te despre tot ceea ce trebuie să știe părinții, cum ar fi sarcina, creșterea bebelușului, schimbările corpului și psihologice, examenele și programările medicale, dar și despre naștere, alăptare și îngrijirea bebelușului.

Moșa și consultantă în alăptare IBCLC, doamna Georgia Leze, îți va arăta în fiecare săptămână un traseu special către un copil sănătos și fericit.

Saptamana 6 de sarcina

Există o soluție pentru schimbările emoționale și întreruperile frecvente ale somnului care te deranjează!

Ai grijă de tine oferindu-ți o oră de relaxare înainte de a decide să mergi la culcare.

O băutură caldă cu lavandă și vanilie sau scorțișoară te va ajuta și evită expunerea la un monitor înainte de somnul de noapte. Desigur, atunci când te simți incomodă, încearcă să te concentrezi pe respirație, să o adâncești și să te relaxezi, la fel ca în practica de yoga pentru femeile însărcinate.

 

10 minute de îngrijire personală sunt suficiente pentru a te simți mai bine și pentru a dormi mult mai bine. Încearcă să eviți consumul excesiv de lichide cu 2 ore înainte de culcare pentru a evita urinările frecvente în timpul nopții.

 

Lucruri interesante se întâmplă în burtica ta, care încă nu se observă prea mult, în această săptămână. Iată ce poți să te aștepți:

 

- Sâni sensibili sau dureroși - un sutien de susținere pentru maternitate te poate ajuta. Preferă să nu aibă sârme.

- Schimbările de dispoziție îți joacă feste emoțiilor tale.

- Nauseea continuă și te poți simți puțin deprimată.

 

Cel mai bun sfat pentru greață este consumul de alimente în cantități mici, iar siropul sau băutura de ghimbir te ajută imediat și în mod natural. O lingură este suficientă!

Tu in saptamana 6 de sarcina

Pe măsură ce hormonii de sarcină încep să acționeze cu adevărat, starea ta de spirit este probabil foarte fluctuantă.

Într-un minut ești fericită și entuziasmată, iar în următorul plângi fără motiv. Acest lucru este perfect normal, iar această etapă de schimbări majore de dispoziție de obicei trece după primul trimestru.

Discuțiile despre cum te simți cu partenerul și prietenii tăi pot ajuta într-adevăr, la fel și exercițiile ușoare care îți ridică starea de spirit. Să faci lucruri pe care le-ai apreciat întotdeauna te poate face să te simți mai bine.

Dacă ești preocupată de schimbările de dispoziție, discută cu medicul tău sau cu moașa.

Bebele tau in saptamana 6 de sarcina

Inima micuțului tău bate acum cu aproximativ 110-160 de bătăi pe minut, aproximativ de două ori mai rapid decât ritmul tău. Dacă ai nevoie de o ecografie timpurie, s-ar putea să poți vedea această mică bătaie uimitoare singură. Bebelușul tău arată acum mai puțin ca un tăvălug, cu trăsături faciale care încep să se formeze.

 

Există pete întunecate unde vor fi ochii, deschideri minuscule care vor deveni nări și gropi care într-o zi vor fi urechi. Membrele în formă de mugure cresc, iar glanda pituitară și creierul se dezvoltă.

Lucruri de facut in saptamana 6 de sarcina

Este obișnuit să crezi că somnul nu va fi afectat decât după ce îți va veni bebelușul pe lume. Așa cum ai putut deja să înveți, acest lucru nu este întotdeauna cazul. Disconfortul fizic, îngrijorările legate de sarcină și vizitele nocturne la toaletă înseamnă că noapțile tale sunt probabil deja întrerupte. Adoptarea unor rutine de relaxare în timpul nopții (mese ușoare, o baie caldă sau o carte de citit înainte de culcare) în această etapă incipientă te poate ajuta să dormi mai bine în lunile următoare. Transformă-ți dormitorul într-un loc minunat și liniștit - iluminatul scăzut, jaluzelele opace și aromele relaxante au un efect miraculos.

 

Vizita ta la medic sau moașă în această săptămână va fi extrem de emoționantă. Ascultarea și vizualizarea inimii bebelușului tău te vor umple de sentimente neașteptate. De acum înainte, ești oficial o mamă în așteptare, cu un mic inimioară care bate constant în burtica ta. Plecând de la cabinetul medicului, vei primi instrucțiuni cu privire la modificarea exercițiilor și a dietei tale. De asemenea, este sigur că ai programate câteva teste de sânge de efectuat în următoarele 2-4 săptămâni.

 

Dacă faci exerciții în mod regulat, asigură-te că încetinești puțin în timpul sarcinii, deoarece corpul tău îți va indica. Perioada sarcinii nu este momentul potrivit pentru a-ți crește rezistența fizică, așa că nu exagera. Fă exerciții care nu pun presiune mare pe abdomenul inferior (cum ar fi exercițiile clasice pentru abdomen).

 

Dacă te gândeai să începi ceva nou, acum nu este momentul potrivit. Lasă-ți corpul și uterul să crească, odihnindu-se și extinzându-se, și încearcă să începi ceva după a 10-a sau a 12-a săptămână de sarcină. Desigur, mersul pe jos, alergarea ușoară și activitățile de zi cu zi nu trebuie excluse din programul tău, cu excepția cazului în care apar simptome de amenințare a sarcinii, cum ar fi crampe intense sau sângerări.