Mergi la conţinutul principal
Saptamana de saptamana in timpul sarcinii tale
Primul Trimestru : Saptamana 8 de sarcina

Bun venit în lumea părintelui!

Începe o călătorie palpitantă, iar Mothercare, prin intermediul acestui jurnal, va fi alături de tine și te va sfătui pe parcursul săptămânilor de sarcină.

Informați-te despre tot ceea ce trebuie să știe părinții, cum ar fi sarcina, creșterea bebelușului, schimbările corpului și psihologice, examenele și programările medicale, dar și despre naștere, alăptare și îngrijirea bebelușului.

Moșa și consultantă în alăptare IBCLC, doamna Georgia Leze, îți va arăta în fiecare săptămână un traseu special către un copil sănătos și fericit.

Saptamana 8 de sarcina

Aceasta este o săptămână aglomerată pentru bebelușul tău - el își pierde coada de broască și începe să arate ca o mică persoană adevărată.

 

Este un moment important și pentru tine, deoarece săptămâna a 8-a este adesea marcată de prima ta consultație prenatală.

 

Este o șansă minunată să răspunzi la toate acele întrebări enervante. Majoritatea viitoarelor mame caută răspunsuri online la întrebările lor. Urmează acest jurnal al nostru și răspunde tuturor întrebărilor tale. Întreabă experții înainte de a trage concluzii cu privire la complicatii sau progresul normal al unei sarcini. Suntem alături de tine în această călătorie minunată.

 

Corpul tău face lucruri uimitoare pentru a sprijini creșterea bebelușului tău. Corpul tău de gravidă minunat are:

 

  • mai mult sânge decât în mod obișnuit - vor fi în plus 1,5 litri până în trimestrul al treilea
  • un uter super-elastic care va crește în cele din urmă de 1000 de ori față de dimensiunea sa inițială!
  • sânii care se pregătesc deja să hrănească bebelușul tău
Tu in Saptamana 8 de sarcina

Bebelușul tău se dezvoltă rapid în acest moment, așa că un simptom comun al sarcinii în săptămâna 8 este oboseala extremă. Este excelent dacă poți ceda acestui sentiment și să te odihnești și să dormi cât mai mult poți. S-ar putea să ai și probleme de constipație, datorită hormonului de sarcină progesteron și unei diete mai bogate în fier. Multe mame resimt contracții sau dureri în zona de sub buric. Aceste simptome

 

 pot fi asemănătoare simptomelor menstruale, dar într-o intensitate mai mică. Ele apar din cauza măririi dimensiunii uterului tău și vor continua timp de până la 12 săptămâni. Corpul tău încă reacționează la faptul că bebelușul tău îl găsește ca pe un gazdă și încearcă să se dezlipească de el. Dar nu te îngrijora! Hormonii tăi protejează și intensifică aceste contracții din ce în ce mai mult. Cu toate acestea, nu exagera. Dacă simți contracții intense și frecvente, încearcă să te odihnești și să te relaxezi. Evită stresul, ridicarea de greutăți și exercițiile fizice intense în aceste săptămâni. Corpul tău știe să te ghideze. Ascultă-l!

Bebelusul tau in Saptamana 8 de sarcina

Bebelușul tău este acum oficial un "făt", ceea ce înseamnă "descendență". Acest lucru se da„torează faptului că își pierde coada și devine mai asemănător unui bebeluș. Măsoară 1,6 cm în lungime și crește aproximativ un milimetru în fiecare zi. Acum are membre recunoscibile care se alungesc și mâini și picioare evidente. Măduva spinării se dezvoltă, toate organele lor majore sunt la locul lor, iar căile neurale se formează în creier. În mod incredibil, acum are papile gustative și începuturile unei mici burtici. El și-a dezvoltat primul simț: atingerea și poate răspunde la presiunea pe buze și obrajii săi.

 

În această săptămână, bebelușul tău și-a format complet caracteristicile externe, genetic modificate. Ele nu pot fi încă văzute prin ecografie. Ce îți dorești?

 

Ce trebuie facut in Saptamana 8 de sarcina

Între săptămânile 8 și 10 este bine să vizitezi un centru de laborator pentru primele tale teste de laborator.

 

Aceste teste sunt foarte importante, iar rezultatele lor ar trebui comunicate direct medicului și moașei tale. Prin intermediul lor putem afla nevoile tale în fier, efectua verificări suplimentare pentru soț (în cazul anemiei mediteraneene), verifica nivelurile tale de imunizare împotriva virusurilor precum toxoplasmoza, citomegalovirusul și rubeola. De asemenea, tipul tău de sânge este important, la fel ca și starea ta generală a dinamicii sângelui. Glicemia ta, funcționarea tiroidei și sistemul tău urinar sunt elemente importante pentru o evoluție bună a sarcinii tale.

 

Nu fi neglijentă deloc!